pátek 16. června 2017

PAGE KIT návod

ALONA

Zkoušely jste někdy „zaspirálovat“ svůj cestovní deník? Představte si, otočíte stránku deníku a na vás vyskočí spirála. Je to neskutečně jednoduchý prvek, který zaručeně vyvolá WOW efekt.


Potřebujete k tomu pouze nůžky, kousíček papíru a lepidlo. A hravě takovou spirálu zvládnete i na cestách.

Z papíru jsem vystřihla spirálu – začala jsem na kraji (po zakulacení rohů) a postupně pokračovala ke středu. Moc jsem se netrápila pravidelností, protože ve výsledku to stejně není moc vidět. Ale pokud vyžadujete preciznost, můžete si předpřipravit kroužek a dělat spirálu z něj.


Pak potřebujete spirálu nalepit. Lepidlo musí být na jednom konci z jedné strany papíru a na druhém konci z obracené. Ten prostřední konec jsem nalepila pod fotografii. A pak stačí deník zavřít a opačný konec se nalepí na protější stránku.


A... TA-DA-DA... při otevření stránky na vás vyskočí nečekaná spirálka. Deníček přitom vůbec nenafoukne, protože při zavření stránky se spirála zase složí úplně naplacato.


Samozřejmě, při psaní tohoto návodu jsem měla potřebu spirálu posouvat, proto mám odřený papír na stránce. Ale to se pak zalepí a nikdo to nikdy nepozná.

Můžete se zastavit na jedné spirále. Já jsem udělala dvě a lehce jsem je překryla. Poskládat dvě je taky jednoduché. Nalepíte na jedné straně a zavřete deník. Protější konec se nalepí na protější stránku. A protože lepíte tím, že deník zavíráte, vždy se složí spátky.
 
 
Používám deník Color Crush od Webster’s Pages.  Ten má tvrdší stránky a spirálu v pohodě unese. Pokud si deník vyrábíte sami a máte slabší stránky, stačí je posílit tím, že přes celou stránku nalepíte scrapbookový papír. Nebo použijete slabší papír pro spirálu. 
 
 
Takhle vypadá celá stránka. Je jednoduchá, ale neskutečně zpestřuje deník. Zkuste to taky! Ať se vám dobře tvoří na cestách!

2 komentáře:

Pin It button on image hover