sobota 18. února 2017

4. narozeniny PA - TAJNÝ LIFT desig teamu

Když dva dělají totéž, není to totéž! A co teprv, když jich něco dělá hned deset?

Vymyslely jsme si na sebe takovou scrapbookovou TICHOU POŠTU.

Jak to začalo? Valika si našla stránku, která se ji líbila, a tu si "liftla" (LIFT - když si vytvoříš stránku podle předlohy / jiné stránky. Zachováš kompozici a hlavni elementy stránky, ale tvoříš s jiným materiálem, takže to nakonec vypadá trošku jinak). Výslednou stránku pak vyfotila a poslala fotku Janičce V. A ta podle ní vytvořila svoji stránku. A zase ji vyfotila a fotku poslala Jani B., atd. atd. 

Každá jsme tak viděly pouze fotku stránky, kterou vytvořila kolegyně před námi. Nikdo nevěděl, s čím začala v originálu Valika (kromě Jani V.) a jak to dopadlo na konci... to se můžeš podívat právě teď!

1. VALERIA
Prajem vám všetkým krásny deň, narodeninový deň sme sa rozhodli osláviť zaujímavým spôsobom - DT liftom. Ako to prebiehalo? Ja som sa rozhodla začať, aby som to mala čím skôr z krku :) Ako viete layouty nie sú mojou silnou stránkou a chcela som mať ten stres čím skôr za mnou. Základom je vybrať si stránku, ktorá sa vám páči a niečím vás oslovila. Táto stránka vám poslúži ako vzor a vy sa ňou budete inšpirovať. Heslo liftu znie: Nekopírujeme, ale inšpirujeme sa :)

Mňa zaujala táto stránka:


Prikladám link, aby bolo všetko s kostolným poriadkom. Inšpirovala som sa a takto to dopadlo :) 


Využila som úžasný januárový Page kit. Túto akciu sme plánovali naozaj dlho - dôkazom je dátum na mojej stránke. Keďže oslavuje celý DT, tak sme si jednotlivé stránky posielali medzi sebou. Ja som svoju stránku poslala Janke V, tá ďalšej, ďalšia ďalšej až to dôjde k majsterke v tvorení úžasných stránok na poslednú chvíľu - Aničke :-D

Aj pre nás je to prekvapenie a ja som zvedavá ako sa stránky budú meniť. Smiala som sa, keď mi Lea hovorila, že podľa jej predlohy je základom fotka a veľký nadpis. Na trojuholník sa akosi pozabudlo :)

2. JANA V.

Moje stránka možná na první kuk nepřipomíná předlohu od Vali, ale stačí si ji otočit vzhůru nohama:-) Kompozice a hlavní prvky zůstaly zachovány. Líbil se mi původní nadpis do čtverce na 3 řádky, což jsem se vzdáleně také  snažila dodržet. Coby velké ozdoby do kruhu jsem použila věnce z větviček z  loňských Creative kitů. 


3. JANA S.

Zadání znělo jasně – „poskytnout krátký/vtipný odstaveček“. Volím tedy radši krátký, vtipný by se nemusel povést. Liftování Janičky V. je radost. Nejen, že mi svou koláží vnukla myšlenku, jak konečně zpracovat fotky, které v albu musí být, ale dosud jsem je nějak nedovedla uchopit, ona mi rovnou poskytla skvělé vodítko – celou svou stránku! Převod z obdélníku na čtverec mi dal chvilku přemýšlení – hledala jsem umístění pro trojúhelník v spodní části stránky a při tom „přemýšlení“ totálně rozcupovala celou jednu čtvrtku, než jsem zjistila, že větší trojúhelník už z ní nedostanu … No, nakonec je tam, kde je. :) Ostatní zdobení jsem liftovala lehce, protože máme rády podobné věci (rozuměj větvičky a štítky). Místo velké titulky jsem zvolila částečně journaling – je tam vzkaz pro děti, že táta s námi všude byl, jen není na fotkách v albu vidět, protože nás fotil … Celou akci jsem si neskutečně užila, i když to byla těžká zkouška mé trpělivosti, protože jsem byla na začátku řetězu a celou dobu jsem byla stráááášně zvědavá na ostatní!


4. LEA

Podle původního "rozlosování" jsem měla liftovat layout Alony. A toho jsem se lehce zalekla... Alonino Mixed Media bych tedy v žádném případě neliftla :-). Časová vytíženost každé z nás ovšem zamíchala pořadím a přišel mi layout od Jany S.. A ejha! Neřízený flek!!! Ten se mi podařil až na druhý pokus a zvlněnou čtvrtku jsem rovnala dva dny :-), ale jinak to byla skvělá zábava!


5. JANA B.

Tak to mě bavilo! A vůbec, všechny akce, které si s holkami v DT vymyslíme  prostě stojí za to! Takový online teambuilding. Abychom urychlily lepící  proces, dostala jsem stránku až od Leuš, abych na ni opravdu měla čas. Jak jsem byla tentokrát ráda za moji novou  tiskárnu! Chtěla jsem udělat hezky barevnou narozeninovou stránku, ale když  je skupinová fotka a každý má na sobě něco jiného, tak se to hůře ladí. O  cirkus jsem zase nestála. Takže původně barevnou fotku jsem si rychle  vytiskla v černobílé a večer stránku i se šitím dokončila. Mega rychlost! No a samozřejmě i zbrklost. Nevím, jaký čert mi to nakukal, že by bylo dobré  tam frknout trochu černých stříkanců .. brrr. Příště tedy určitě bez nich. 


6. ALONA

Holky mě zase dostaly :) Nějak jsem si “tajný lift” představovala mnohem jednodušší. Rozluštit sketch od Jany nebylo zas tak jednoduché. A mám takové tušení, že jsem ho uplně nerozluštila :) Jinak na tento LO jsem se chystala už rok a konečně nabyl finální podoby. Je to o tom, jak jsem celou loňskou zimu zmeškala. Letěli jsme za teplem, zatímco v Praze sněžilo a smutně jsem na to sněžení koukala jen z letadla. Dokonce jsem si musela vypůjčit od Jany B. fotku sněhu. Prostě zima vzhůru nohama. A tu super mega ozdobu jsem si ustřihla od trička. Byla to tudiž visačka, která taky o koupi trička rozhodla. Jedu v papríru :)


7. ALENA

Vzor mi přišel od Alony a musím se přiznat, že jsem netušila, co mám liftnout. Lámala jsem si hlavu asi tři dny a nic jsem nevymyslela. Nic tak dominantního jako je ozdoba v podobě panenky jsem neměla. Snažila jsem se to nahradit fotkami a dodržet kompozici eLka (vidíte ho tam taky, že jo?). Fotky jsem doplnila množstvím motýlků, aby vše zaujalo na první pohled (stejně jako mě panenka) a pak jsem se chytila dvou velikostí písmen. Z mé strany se tedy asi moc nejedná o lift, ale spíš o pokus.


8. PAVLÍNA

Na lift jsem se moc těšila. Alča poslala stránku se sérii fotek jako z fotobuňky a to se náramně hodilo, protože mám podobnou sérii asi 127 fotek z projektu "Mikoškovic peef " Umělecký záměr byl: detailní záběr Saturnina jak olizuje lízátko. Peťka ochotně asistovala a držela v jedné ruce lízátko a ve druhé piškot... Protože za piškot udělá hafák cokoliv. Vyšla až úplně poslední fotka. Díky Peti! Alčiny motýlky jsem zabila. Stejně po mě byla Silva a tam by taky neprošli, tak co už... Tipuju, že je nahradily hvězdy. Líbily se mi šipky, které směřovaly k hlavní fotce. Udělala jsem to podobné, ale použila jsem šicí stroj a pastelové nitě. Hlavní fotku podloženou hedvábnými papírky jsem taky poprošívala. Doplnila jsem pár ozdob, journaling a celé to netrvalo ani hodinu. Super to bylo.


9. SILVIE


Tento tým si vždycky vymyslí nějaké bláznoviny :D Třeba scrapovou tichou poštu. Celou dovolenou jsem se těšila, že na mě konečně přijde řada a já tam rovnou hodím nějaké plážové fotky. U liftu si každý vybere něco, co mu přijde dominantní, nebo jen co se mu líbí a to nějak zopakuje. Já si z Pavlínčiny stránky vybrala více fotek nad sebou, velký text a diagonální texty. Taky jsem chtěla použít něco z té obrovské zásoby věcí, co mám nasysleno, ale nakonec jsem stejně šáhla po nějakém kitu. Z toho se prostě tvoří nejlépe.



10. ANIČKA

Moc jsem chtěla použít aktuální PAGE kit a hlavně ty papíry s plejtvákem nebo s mývalem. Nakonec padla volba na kytovce a mám z téhle stránky opravdovou radost. Díky tomu, že jsem vlasntě nic nemusla vymýšlet, tak jsem měla hotovo za slabou hodinku, když jsem si odskočila od soustruhu :)) I když zkoordinvoat nějaký srozumitelný text se samolekami mi dalo trošku zabrat! Miluju naše DT akce. Příště zas. 


27 komentářů:

  1. Páni, krásné stranky. Je moc vtipné, jak se ty stránky mění ve výsledku je to uplně něco jiného <3

    OdpovědětVymazat
  2. Holky tak to je superskeee :-) jedna stránka krajšia ako druhá,páči sa mi ako ste to každá pojala po svojom. Paraaadicka. Idem si ich este popozerat ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Válím se smíchy, milé kolegyňky! Tady se ukázalo kdo je šprt a kdo zlobivá holka:-D pěkný to máte! A jak píše Anićka, příště zas:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to pecka!!! A příště do toho jdu zase, protože samotné liftování byla zábava, ale ten výsledek je ještě zábavnější :D

    OdpovědětVymazat
  5. Holky to je bomba sledovat ten proces od prvni stranky az po posledni. Vsechny jsou krasne a kazda originalni a jina!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektní nápad, stránky povedené a osobité, přesně jak píše Jana V. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek! Je vtipný pozorovat, jak se každá stránka měnila v něco úplně jiného. Máte to moc krásný! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Teda super to máte :-) U některých stránek bych si taky nevěděla rady co liftnout, ale popraly jste se s tím fakt skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné stránky, od první do poslední... <3 A skvělý nápad, ostatně jako vždycky :-) Všechno nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  10. Holky to je perfektní, klobouk dolů ;-) Peťa P.

    OdpovědětVymazat
  11. No tak to je prča!!! Na konci z té Valičiny stránky nezbyla ani píď :-D :-D Ale všechny stránky jsou krásné!! To jste si určitě užily.

    OdpovědětVymazat
  12. Tichá pošta se povedla tak, jak se očekává :-)
    Máte to krásné, holky!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je vtipny...jakoze vubec by me nenapadlo, jak stranka vypadala na zacatku :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Super nápad a krásné stránky, všechny, a každá jiná :) klasická tichá pošta...

    OdpovědětVymazat
  15. První a poslední stránka...HA HA!
    Tichá pošta se vydařila ;D

    OdpovědětVymazat
  16. První a poslední stránka...HA HA!
    Tichá pošta se vydařila ;D

    OdpovědětVymazat
  17. super nápad :-D možno inšpirované, ale predsa je každý layout originálny

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkné čtení, pěkné pokoukání! :-) Musela jsem zapnout PC, z mobilu to nebylo ono. Rozdíl první a poslední stránky, vypadá spíš na challenge: Vytvoř protipól k dané stránce ;-) Ale co, hlavně že byla zábava, všechny stránky jsou parádní, jdu se ještě kochat :-)

    OdpovědětVymazat
  19. To je dokonalé :). Dokonce bych na poslední stránce od Aničky viděla i trojúhelník z původní stránky ;).

    OdpovědětVymazat
  20. jak uz jsem rikala, nechapu nic a libi se mi vsechno! holky, diky za super zabavu!!!

    OdpovědětVymazat
  21. Krásné to máte holky, úplně všechny ... jdu si to přečíst znovu ...

    OdpovědětVymazat
  22. Jsou peckové všechny,k tomu bezva vtipné komentáře, moc jsem se pobavila, díky holky!!!!
    Jo a všechno nejlepší!!!!!!Ať máte stále tak super nápady!!!!

    OdpovědětVymazat
  23. To je holky božíí (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  24. Tak to je super nápad :-) Nechápu, jak jste vydržely to napětí, co vám přijde za stránku a jak to celé nakonec dopadne :-) Má představa a povědomí o liftu však byla dnešním dnem totálně zbořena :-))) Sonča V.

    OdpovědětVymazat
  25. Parádní stránky holky. Bylo zábavné studovat, jak se postupně předloha mění. :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover