úterý 20. června 2017

PRODUKT PAPERO AMO

Svatební kolekce
JANA S.

Svatební sezóna mě obvykle nechává chladnou – svou mám za sebou už nějaký pátek, ani kamarádky už se nevdávají … ;) Ale letos se mi ozvala známá, která občas fotí, a prosila, zda bych jí neudělala pár obalů na CD – chtěla nevěstám odevzdat fotky v hezčím obale … Jsem měkoňka a moc neumím říkat ne, tak jsem kývla. Trochu jsem prohlédla Pinterest a volně se jím inspirovala při tvorbě vlastního obalu. Chtěla sem ho trochu trvanlivější, takže jsem zvolila papír s vysokou gramáží. Také jsem chtěla, aby základ byl pokud možno z jednoho kusu papíru, proto jsem použila formát A3. 
 
 
Tady je jednoduchý postup:
 
Z papíru jsem si uřízla cca 2 cm proužek z kratší strany, ze zbytku papíru vystřihla obdélník o šířce 15 cm, délku pak upravila na 34 cm. Ten jsem narýhovala, aby se lépe skládal – na obou dlouhých a jedné krátké straně 1 cm od okraje, dále pak tak, jak vidíte na obrázku. Růžky jsem sestřihla a na straně, kam přijde CD, jsem kruhovou raznicí vyrazila půlkruh. Složené okraje jsem k základu přilepila oboustrannou páskou, pouze menší část obvodu, v místě, kde se bude zasouvat CD, jsem zatím nelepila. 
 
Z druhého pruhu papíru jsem uřízla obdélník 12,5 x 25,8 cm a opět narýhovala v prostředku. (Pozn. vzdálenost mezi oběma rýhami by měla být o 1-2 mm menší než na vnější části obalu, aby se dal uzavírat.) Lepila jsem převážně oboustrankou, hodně nahusto (asi by to šlo i PVA lepidlem, ale nechtěla jsem, aby se papír zvlnil) a pouze cca 3cm od střední čáry, aby se dal obal dobře otevírat. Na závěr jsem přilepila křídlo, v němž bude umístěno CD. Tady jsem kromě pásky použila i GlossyAccents. Pro jistotu. ;) 
 
Obal byl hotov. Šlo to rychle a bez problémů. Jenže co s tím zdobením? … Romantické tvoření není má silná stránka, kytičky fakt neumím. Zachránila mě Svatební kolekce od Lucky. Je dokonalá, přesně podle mého gusta. To písmo, ty vzory, ty barvy! Vytáhla jsem pár kartiček, razítka, papírové výseky a během večera byla mise splněna. ;) Zavírání jsem vyřešila 2 způsoby – na prvních pár obalů jsem nalepila stuhu a zbytek je uzavřen páskou, která se z obalu stahuje. Oboje „zavírání“ je součástí zdobení. Fotky vysvětlí.
 
Kartičky s bookeh efektem jsou boží – stačilo podlepit malou 2x2 kartičku podkladovým papírem pro orámování a nalepit ji na 4x4 kartičku 3D páskou. Řekněte, odoláte Lucčinu nádhernému fontu? 
 
Na další obal jsem si kartičku vyrobila ze základního papíru: skvrna je malovaná zlatou vodovkou, na ní embosovaný nápis „láska“ (razítko najdete v kolekci TADY) a pár zlatých puntíků (inspirace dalšími kartičkami). Víc jsem tam umístit nedokázala. Opět nalepeno pomocí 3D pásky - koupíte ZDE.
 
Tady je příklad uzavírání pomocí papírové pásky. Dva centimetry široký pruh papíru, který jsem uřízla hned na začátku, jsem narýhovala a slepila tak, aby vytvořil pásku kolem CD (dobré je to udělat opravdu na míru, aby byla páska těsná tak akorát). Páska podtrhuje nápis na kartičce. Aby nebyla úplně nudná, omotala jsem kolem ní zlatou kloboukovou gumu a zajistila ji ladící svorkou. Obal tak dostal 3. rozměr, aniž by byla obtížná manipulace s ním.
 


A tady zatím poslední verze. Kartičku se srdíčkem a nápisem „navždy“ jsem pro větší kontrast po mírném oříznutí podlepila šedivou kartičkou a pásku dozdobila výseky z kolekce a stříbrnou gumou. Snad jsem vytvořila dost různých verzí, aby fotografka odevzdala CD v obalech ladících s fotkami.
 
Tato „prácička“ mě moc bavila, hlavně proto, že svatební kolekce je tak povedená, sladěná a něžná, takže vám ruku vede sama. Jsem v pokušení konečně scrapnout konečně i naše svatební fotky … ;) Hezké léto a čeká-li vás svatba – v jakékoli roli – užijte si ji (a pak scrapujte s PA) ! <3
 
Jana

8 komentářů:

Pin It button on image hover