sobota 17. června 2017

FREESTYLE

Leporelové album
ALENA

Jupíí, konečně jsem se dočkala Freestyle článku. Dneska vám ukáži dárek, který jsem dávala našim společným kamarádům k narozeninám. Jsou pár a oba slaví narozeniny v květnu 5 dní od sebe. Kromě malých dárečku jsem se rozhodla jim slepit minialbum
 




Vím, že se jim má práce s papírem líbí, doma mají vystavené fotky, ale většina je stejně zapomenuta v mobilech nebo PC. Na spoustu akci chodíme spolu, tudíž jsem jen zalovila ve složkách na PL a vybrala fotky jako průstřel několika lety. 
 
Album jsem udělala čtvercové. Jedná se o známou formu alba, kterou jistě znáte z YT tutoriálů. Potřebujete pět kartonových částí, které nalepíte na scrapbookovou čtvrtku, a tak si uděláte základ. 
 
 
Na leporelo si připravíte potřebný počet papírů ve vel 9x18 cm (každý jak potřebuje podle fotek - pokud plánujete vetší množství, je vhodné tomu uzpůsobit desky, a to především rozměr, který je u mě 3 cm). Nejdříve si všechny papíry pomocí rýhovačky ohnete napůl a pak slepujete dohromady vždy dvě části k sobě. Já jsem papíry lepila tak, aby se mi líbila návaznost motivů. A zároveň se musí střídat ohyb ven a dovnitř. Nakonec poslední papír přilepíte do středu alba.  
 
Pokud chcete, aby bylo album uzavíratelné, můžete použít svorku jako já. Než nalepíte vnitřní papír alba, přidělejte svorku a její konce poté schovejte pod papír. Na vrchní část uvážete provázek a album zavřete jeho obmotáním okolo alba. Další možností je použití suchého zipu nebo magnetek schovaných pod papírem. Nyní už jen nalepit fotky a je hotovo. 
 










11 komentářů:

  1. Krásný dílko, vypadá to nádherně! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Holky dekuji, urcite udelejte, udelalo ohromnou radost!

    OdpovědětVymazat
  3. Ájo to je boží!!! Jaký jsi použila karton, nějakou obyč krabici nebo něco speciálního? Díky za info ;-) Peťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo nejlepší jsou takove ty tvrde kartony, co byvaji na konci ruznych bloku, ale ja rozstrihala typove podobnou krabici. Úplně neni vhodná krabice s vlnkami, ta se ti pak muze zohybat..:-)

      Vymazat
  4. Tak to je pecka a ty rucne psane napisy jsou uplne nej!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažím se trénovat, ale zatím vic píšu na ostro než trénuji.

      Vymazat
  5. Parádní, miluju dělaná alba, minialba jakkéhokoliv typu, super, povedlo se Ti.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover