úterý 18. dubna 2017

PAGE KIT návod

JANA V.
Ještě nemáte inspirace z aktuálního Page kitu dost? Dnes pokračujeme! 

Na kitech mě baví možnost jejich využití na často naprosto odlišné stránky. Můžete se totiž rozhodnout využít buď celou barevnou škálu kitu nebo jen její část a vzniknou tak velmi různé stránky, které ani nevypadají, že jsou z jednoho balíčku. 

Na dvě stránky (viděli jste TADY) jsem využila tedy všech svěže jarních barev z kitu, včetně většiny barevných písmen abecedy. Z kitu se mi ale velmi líbil tmavě modrý papír s tečkama a chtěla jsem použít i ten. Stejně tak jsem chtěla použít další zvířátko, tentokrát lišku zahradnici (zbývá mi tak už jen pláštěnkové, které mě snad donutí vyběhnout i do deště, hehe..), a v abecedě mi zůstávala modrá písmenka. Dala jsem tedy toto vše dohromady a jelikož stránka měla přijít do rubriky „LO návod“, tak zbývalo už jen vymyslet stránce nějakou přidanou hodnotu. Dnes to budou … falešné polaroidové fotky.
 
Když se řekne polaroid, představím si jednak specifický formát fotky, kdy čtvercová fotka má bílý rámeček, který je na spodní straně tlustší, a druhak typický retro nádech celé fotografie. Obojí jednou za čas ráda používám na stránkách a není nutné k tomu mít Polaroid. Polaroidový retro nádech dělám v Zoneru, který takovouto úpravu přímo nabízí, ale jsem si jistá, že něco podobného najdete i u dalších editorů. V Zoneru se při této úpravě udělá na čtvercové fotografii i rámeček, ale ten jsem tentokrát nevyužila a odřízla. Rámeček jsem si udělala pomocí razítka. 
 
 
Samozřejmě se bez něj dá krásně obejít a nakreslit rámečky třeba fixem nebo i ponechat bílé bez černé linky. Rovněž můžete zvolit rychlejší verzi, kdy fotku jednoduše podlepíte bílým papírem, ale rámeček je podle mě díky plastičnosti v tomto případě zajímavější.
 
 
Jako podklad jsem zvolila onen modrý puntíkatý papír a doplnila jej o tyrkysový s kolečky. 
 
 
Že papíry ráda prošívám na šicím stroji jste si nemohli nevšimnout, tentokrát jsem je pro změnu prošila dvakrát a nerovně.
 
 
Fotky jsem přidělala ke stránce sešívačkou. Už jsem to tu někdy určitě psala, ale jelikož tyto dotazy vidím často, tak připomenu: nejlépe se sešívá uprostřed stránky rozevřenou sešívačkou proti tlustší pevné pěnové podložce (šel by tipuji i korek) a poté se vzadu trčící pacičky ohnou.
 
 
Další postup už nemělo smysl fotit. Na zdobení jsem z kitu použila modrá písmenka abecedy, vystřihaná kolečka (na ta průsvitná se těším také, ale tady by nevynikla), zvířátko, buttonky a proužek papíru s kytičkama.
 




 
Tak a mě z kitu zbývá zvířátko v pláštence. Ještě že máme to aprílové počasí :-) Nebudu-li scrapovat, budu zpívat v dešti...
 
Jana

8 komentářů:

  1. Jani, paráda! Děkuji, mám zase další stránku k liftnutí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jani, to bude zase pecka v tvém podání!

      Vymazat
  2. Boží. Senzační nápad s rámečky, nemám razítko, ale zkusím je fixou.
    ž

    OdpovědětVymazat
  3. jani je to krasa. tiez nemam razitko s rameckem, ale mam papier a ten uz caka :) raz sa snad docka ♥ mas to velmi krasne

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji Vali, Žanet! Těším se na vaše rámečky:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jakoze pecka nejvetsi zase! ZASEEEEE! Joo a to vytvorit z kitu jen jednobarevnou stranku me taky napadlo a zrovna u tohoto! Ta abeceda k tomu proste vybizi!

    OdpovědětVymazat
  6. Jj ten tmavy papir je z kitu Top:) Jani mas to krasne, obdivuju, ze vytahnes fotky z r. 2012 vau, me uz jaksi nejde dohanet skluz

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover