pondělí 9. ledna 2017

RODINA Papero amo

Rodina Papero amo je opravdu veliká a stále přibývají nové nadšené tváře. My máme radost, že máme i ty věrné, zkušené. A mezi ně jistojistě patří i Monika, kterou jistě znáte, ale třeba nám prozradí něco nového …
MONIKA PESTROVÁ

Začneme klasicky. Jak dlouho se věnuješ scrapbookingu?
Scrapbooking jsem objevila někdy v polovině roku 2013 při brouzdání na internetu (ostatně asi jako každý) a strašně mě to nadchlo. V té době jsem byla ještě na mateřské a denně jsem nafotila spoustu fotek našeho drobečka, a tak jsem přemýšlela, co s nimi. Samozřejmě, ze všeho nejdřív jsem tvořila jen velké stránky, i když již v té době se i u nás rozjížděl Projet Life (první týden, který jsem v rámci PL vytvořila byl 48. týden 2013). Moje úplné začátky scrapbookingu jsou spojeny právě s PA, protože v září 2013 jsem se přihlásila do PA kit clubu a začala odebírat kit/y, které byly v té době k dispozici. Takže už to bude přes 3 roky, co „jedu“ v této závislosti. JAJ – to to letí. Svou první objednávku u PA jsem udělala 7.9.2013.

Co nejraději tvoříš?
Nejraději (a nejvíc) tvořím PL stránky … Důležité je tam to slovíčko „tvořím“, protože ta přípravná fáze (výběr, úprava fotek a příprava na tisk), mě fakt nebaví a většinou to mám na dlouhé hodiny. A právě tahle fáze je příčinou mého permanentního skluzu, protože v rámci týdenních povinností prostě nezvládám fotky pravidelně zpracovat. Také tvořím hodně přáníček, protože v práci mě nešetří a každou chvilku mě někdo o nějaké to přáníčko poprosí. Také si při tvorbě přáníček odpočinu od rutinního PL tvoření. A také občas odskočím k velkým stránkám, kterými obohacuji PL album (a díky nimž to album taky dost nabývá na objemu).

Jaké jsou Tvé TŘI nejoblíbenější produkty z PA shopu a proč?
Vybrat jen tři produkty, to opravdu nejde. Myslím, že jedinečnost PA je v jejich kitech a ve všem českém, co teď dělají – a to jsou také moje nejoblíbenější produkty, to prostě nejde nemilovat! Pokud pominu takové nutnosti jako lepidlo Glossy Accents, oboustranné lepící pásky nebo mého nejnovějšího mazlíka Advanced Tape Glider od SCOTCH (bez lepidel toho totiž moc nenalepíte), tak to budou asi tyto:
  • ČESKÁ RAZÍTKA – vzhledem k tomu, jak dlouho už jsem členem PA klubů, tak mám snad všechna razítka, která kdy holky vydaly. A musím říct, že jsem nadšená z každého nového razítka, které spatří světlo světa. Navíc všechno jsou to velmi kvalitní razítka, takže mám jistotu, že je budu mít prostě napořád. Všechna razítka si hezky organizuji do fólií od Avery Elle.
  • ČESKÉ SAMOLEPKY – české abecedy s diakritikou, to je největší poklad pro „PLkaře“. Když si vzpomenu, jak jsem se z jiných abeced snažila vždy z písmene X vystřihnout háček a jak jsem se u toho vztekala … Proto jsou české samolepící abecedy prostě TOP. A vůbec všechny české samolepky … No bomba!
  • ČESKÉ VÝSEKY – ať jsou to výseky z kitů, dřevěné výseky, kartonové výseky, nově i akrylové výseky. To jsou ty pravé „třešničky“ na každém projektu.
Omlouvám se, že je to tak na jedno brďo, ale pro mě jsou prostě teď ty české produkty opravdu NEJ!

Tvá nejdražší objednávka? :)
No to je skoro až nepublikovatelné! Má nejdražší jednorázová objednávka je teď z prosince 2016, kdy jsem si předplácela všechny kity na rok 2017. Rovných 10.374 Kč. Ano – stydím se! A jen tak pro zajímavost (když už tu tak nějak bilancuji svou scrap minulost) - sečetla jsem si veškeré mé objednávky u PA od roku 2013 a málem mě kleplo. Ale kolik to je, to vám tedy neprozradím.
Kdybys vyhrála v loterii, co by sis koupila, po čem nejvíc toužíš?
Výhru v loterii bych určitě použila na koupi a zařízení rodinného domku v Praze pro mou rodinu. Celý život totiž žiju v paneláku a po domečku moc toužím. Samozřejmě by záleželo na tom, jak vysoká by ta výhra byla. Pak bych koupila svému manželovi nové auto, co dobře „táhne“ (pořád si totiž stěžuje, že je to naše auto líný jak želva) a všichni bychom vyrazili na nějakou pěknou dlouhou dovolenou do tepla (ano, přibrali bychom i babičky a dědečky, aby z té výhry také něco měli). No a na takové ty maličkosti jako Silhouette, luxusní kabelka nebo nadupanej notebook by snad taky zbylo. Ale jinak jsem skromná.

Jaký byl Tvůj nejoblíbenější Creative/Simple/PL kit/Planner kit, jež odebíráš?
Tohle je velmi těžká otázka. Jsou kity, které se mi líbí víc, některé zase méně. Ale vždy je tam něco, co mě úplně odzbrojí. Jak mi jednou řekla jedna má scrap kamarádka – „ty bys svým nadšením prodala i obyčejnou oboustanku“. Pokud bych si měla vybrat opravdu ty TOP, tak za rok 2016 jednoznačně vede říjnový Simple kit se zvířátkama a oba prosincové kity – Simple i Creative.
Co uděláš, když Ti přijde balíček s kitem/materiálem z PA?
Víte, co je na scrapování nejlepší? Že má člověk Vánoce pokaždé, když mu přijde balíček scrap materiálu. Takže já mám Vánoce někdy i několikrát do měsíce. Balíčky si nechávám posílat přes Zásilkovnu. Pokud si ho vyzvedávám v centru, tak se na balíček vrhnu hned v práci a vyšetřím si pár minut a kochám se a prohlížím, co že jsem si to objednala za krásu. Stejný postup mám samozřejmě i při rozbalování balíčků doma – tam akorát musím nejdříve zabavit syna, abych od něj na to rozbalování (a ukládání v pracovně) měla chvilku pokoj.
Speciální kategorií jsou pak měsíční kity PA. Celý kit vybalím a vše si důkladně prohlížím. Veškeré ozdůbky z papírových pytlíčků si přendám do průhledných zip sáčků (abych viděla, co tam je), a kit zase zabalím do fólie a uložím do speciální police určené jen pro kity. Dokud na kit nešáhnu, tak je v této polici. Jakmile do něj „říznu“, tak se snažím ho spotřebovat a pak veškerý zbylý materiál rozdělím k ostatnímu materiálu.
Veškeré krabice a faktury jsou pak bezodkladně zneškodněny, aby nedráždily manželovo oko.

A nakonec nám pověz, co Ti dělá radost mimo scrapbookingu. Co prostě ráda děláš, když zrovna nelepíš.
Mým dalším velikým koníčkem je hudba a zpěv. Již skoro 15 let zpívám v Kühnově smíšeném sboru a kdykoliv to jde, tak mám na uších sluchátka a poslouchám nějakou svou oblíbenou hudbu (díky bohu za Apple Music). Samozřejmě nejvíce času (kromě práce) věnuji své rodině a péči o domácnost. Je to 2 roky, co jsme se přestěhovali do většího bytu, tak je pořád co vylepšovat a zařizovat (momentálně plánuji novou obývací stěnu a vestavěné skříně do předsíně a nové skříně do ložnice). Jinak jsem od přírody tak trošku lenivý člověk, tak když se mi občas poštěstí zůstat třeba přes víkend sama doma, tak odpočívám a jsem schopná celý den proflákat, ležet a jen přepínat TV kanály na dálkovém ovládání. Zkrátka sbírám síly na další týdny a na toho našeho malého, 5-letého čertíka.

4 komentáře:

Pin It button on image hover