pátek 20. listopadu 2015

DIY vánoční přání

SIMPLE AND CLEAN
Denisa

Dneska se s Vámi rozloučím jednoduchým návodem, jak si vyrobit takové skoro simple and clean vánoční přání, samozřejmě s mixed media prvkem.


Budeme potřebovat bílý přáníčkový základ jakéhokoliv tvaru. Dále akvarelový papír a barvy, šablony, modelovací pasty, drátek, drobné hvězdičky a nápisy. K lepení použijeme pěnovou pásku a čtverečky. No a samozřejmě nůžky, či kulatou vyřezávačku plus horkovzdušnou pistol k urychlení práce.

Nejprve si vytvoříme barevný podklad pro vyseknutí koleček. Na akvarelový papír naneseme bílé či čiré gesso a vysušíme. Vybereme si oblíbenou šablonu a naneseme přes ni modelovací či embosovací pastu. Opět vysušíme. Nyní přichází na řadu barvy (vodové, akrylové, spreje… jak je libo). Technika nanášení je taky zcela na nás. Hlavně, ať je zábava.  Když je hotovo, usušíme.


Můžeme ještě libovolně potisknout voděodolným inkoustem. Máme připravenou docela velkou plochu a nyní si vybereme ty nejzajímavější části a z nich vysekneme či vystřihneme tři stejně velká kolečka. 


Tmavším inkoustem oinkujeme okraje. Na každé kolečko  nalepíme jednu mini hvězdičku.


Teď si kolečka vyzdobíme jemným drátkem. Já zvolila tyrkysový. 


Halabala omotáme drátek přes kolečko a zrubu připevníme pěnovou oboustrannou lepící pásku.


Dále si připravíme přáníčkový základ. Ve stejném tvaru jako je přání si ustřihneme opět z bílého pevného papíru menší obdélník či čtverec (cca o 3-4 mm menší). Oboustrannou lepící pěnovou páskou ho nalepíme na lícovou stranu přání. Vznikne nám 3D efekt.


A jde se na semafor :) (pracovní název). Na připravenou lícovou stranu přání nalepíme pod sebe tři kolečka. 


Na prostřední kolečko dodáme nápis (podlepíme 3D čtverečky). Já vybrala zlato bílý  Dear Lizzy z PA. No a vánoční semafor je na světě.


Snad se Vám bude hodit i takového rychlé přáníčko jako inspirace k letošním vánocům. Každopádně Vám přeju ty nejúžasnější vánoční svátky s kupou sněhu, pohody a láskou v srdci!
Denisa

3 komentáře:

Pin It button on image hover