úterý 26. května 2015

TECHNIKA by...LEA

TUŽKOVÁNÍ
Lea

Když jsem tvořila ukázky k této “technice”, tak jsem si vzpomněla, že kdysi dávno něco podobného dělala i Anička (možná ve svém archivu vyhrabe ukázku :-)  - pozn. A.N. Nenašla, protože by musela projít celý blog, a to se prostě dnes nestane). I přesto jsem se rozhodla, že ji opráším. Je to totiž velice jednoduchá technika a můžete si s ní krásně vyhrát. A navíc! Je velice nenáročná na pomůcky :-).

Budeme potřebovat:

bílou hladkou čtvrtku
obyčejnou tužku s gumou
barevné inkousty
šablony s velkými motivy nebo vyřezávací šablony


Nejdříve si vyberte vhodnou tužku s gumou. Guma nám bude sloužit jako razítko, proto by neměla být moc opotřebovaná, výsledek by nebyl úplně ten nej. Já jsem doma našla pouze opotřebované tužky a novou jsem zapomněla koupit, tak jsem si vzala pentelku. Gumu má totiž nasazovací a jedna strana byla úplně nepoužitá :-).


Na ukázku jsem vyzkoušela i gumu, která je zakulacená, abyste viděly ten rozdíl.


Nyní si připravíme hladkou bílou čtvrtku v potřebné velikosti. Já jsem si vybrala čtverec. Na který jsem si dočasným lepidlem přilepila kolečko vyřezané pomocí šablony na Big Shotu. Kolečko mi v tomto případě bude sloužit jako maska. 


Inkousty jsem si vybrala na sebe ladící Distress. Gumu namočte do nejsvětlejšího inkoustu a razítkujte po obvodu kolečka. Já jsem vždy otiskla gumu na čtvrtku 2x. Otisky se můžou libovolně překrývat, záleží jen na vás :-).


To samé opakujte se středním odstínem a pak s tím nejtmavším.



Jak jsem měla hotovo, opatrně jsem si sloupla kolečko, čtvrtku doplnila silikonovým razítkem s dílny Papero amo, zakulatila rohy, podlepila černou čtvrtkou a přilepila na přáníčkový základ.


Druhý postup je zase opačný. Ze zbytkové čtvrtky jsem si vyrobila šablonu pomocí vyřezávacích šablon a Big Stohu.


Tuto šablonu jsem si přilepila k bílé hladké čtvrtce.


A zase jsem razítkoval. Nejdříve žlutým inkoustem…


Pak fialovým inkoustem…


Hotovou čtvrtku jsem opět doplnila razítkem z dílny Papero amo, zakulatila rohy, podlepila černou čtvrtkou a přilepila na přáníčkový základ.


Místo vyřezávacích šablon můžete použít i raznice nebo šablony s velkým motivem, který vám na projektu vynikne. Touto technikou si můžete dozdobit i scrapbookové stránky nebo kartičky do Project life.

1 komentář:

  1. vsechny genialni myslenky jsou jednoduche a tohle je bomba!!! diky!!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover