čtvrtek 19. února 2015

Organizace pracovny...Denisa

ORGANIZACE PRACOVNY
Denisa


Ha ha, už samotný nadpis lze brát jako značnou nadsázku, protože jsem vše, ale ne zorganizovaná a moje pracovna je na tom stejně. Po úžasném defilé perfektně uklizených, minimalistických, vymazlených DT pracoven a ateliérů, přichází chtě nechtě ledová sprcha v podobě mého strohého pracovního koutu ala každý pes jiná ves. Žádnou skladovací revoluci dnes nečekejte :)

Každopádně srdečně Vás všechny vítám v mém světě fantazie, barev a chaosu. Před rokem jsem vůbec nechápala všechny ty zanícené články, piny a příspěvky o ukládání potřeb na scrapbooking. Copak toho mají všichni tolik?? No a po pár týdnech mi došlo, že to je, oč tu běží :)

Naneštěstí či naštěstí jsem fanatik do mixed medií a to je jistá cesta do pekel. Aspoň, co se skladnosti materiálu týče. Na trhu je spousta druhů barev, past, gelů a co hůř v desítkách dostupných odstínů. Samozřejmě čím víc barviček, tím je víc dušička v peří :)


Jelikož během tvoření mám ruce věčně ušpiněné, mám většinu barev v obyčejných průhledných plastových zásobnících. Jsou to vlastně takové organizéry do ledniček. Jsou přehledné, levné  a snesou i nějaké to umazání. Skladuji v nich i razítka, která jsou ještě navíc v plastových obalech. Málokdy totiž neroztrhnu ten původní celofánový. 


Dřevěná razítka, kterých nemám moc, našla své čestné místo na zrcadle a washi pásky na starém věšáku nad ním. Kytičky jsou barevně roztříděny do krabic s průhledem na horní poličce. Brzy mi došlo, že skladovat je všechny naráz a pak jen hrabat a hledat je totálně na nic. V těch velkých bílých krabicích mám uloženy fotky a přáníčkové základy.


Papírové ústřižky, zbytky a různé písmenka, nálepky či kamínky skladuji přímo na stole ve třech úžasných dřevěných stojanech. To je poprvé, co mám jakžtakž přehled, kde co mám a hlavně mám to na očích, takže vím, že to dříve či později použiju. Původně jsem si bláhově koupila jen jeden, ale už cestou domů z obchodu mi došlo, že to byla fatální chyba :) a tak honem zpátky a další dva kamarádi trůní na stole.


Můj pracovní stůl, vlastně není ani stůl, ale jen masivní deska na kovové konstrukci starého šicího stroje. Už dávno jsem ho přestala  marně přikrývat různými ubrusy a papíry, krčí se to a pořád sundávat a nandávat věci na stůl mě zdržuje a hlavně nebaví. Takže ho prostě po každém řádění utřu a zatím se tváří, že mu to nijak nevadí.


Nábytek je ve stylu co dům dal a nějaké estetično zatím neřeším. Až se přestěhuji do pokoje, to bude jiná.  Zatím oficiálně sídlím na zadní chodbě u východu na zahradu. V létě je to super, v zimě tuhne krev v žilách :)


Tak, dnešní příspěvek je zdárně za mnou, uklizeno, nafoceno, tak už zas můžu jít udělat nehorázný nepořádek a začít tvořit :) Doufám, že jsem Vás dnes postavila rovnýma nohama na zem a pamatujte, že…

CREATIVE MINDS ARE RARELY TIDY!

11 komentářů:

  1. Zbožňujem to! Všetko! A ževraj neorganizovaná...tsss..príď k nám! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Aj ja to milujem! A veru si skvelo zorganizovaná a prehladne. A tie farbicky a spreje a... Moj skromný 1-izbový byt sa pri mojom tvorení mení na obrovský "kudl - mudl", veci prekracujem, odbieham z kuchyne do izby a spät... ale aj tak to zboznujem... aj to prekracovanie a hladanie a prehrabávanie sa. No az raz budem "velká" chcem takú pracovnicku ako más Ty!!! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, jedním slovem nádhera !!!!

    Tak útulnou pracovnu jsem dlouho neviděla !! dýchá z ní obrovské kouzlo a pohoda:-) A ten stůl ze stroje - je kouzelný :-) i když chápu, že místa máme všechny vždycky a pořád málo :-) ještě by mě jízlivě zajímala fotky pracovny v tvořícím procesu ! :-) To je jestli je to stejné, jako u mě :-)))
    Díky za nakouknutí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se tvoří, na pořádek se nehledí a stůl i kulatý koberček jde sotva najít :))) Ke konci už i stojím, protože si nemám na co sednout :) Je to fakt ostuda, však někdy hodím na FB :) a pak holky uvidíte peklo :)

      Vymazat
  4. Vždyť to máš krásně zorganizované, Deni?!! Nejvíc se mi líbí ty dřevěné stojánky na stole ... A ty plastové zásobníky z lednice jsou super!!! Kde je kupuješ? Někde přes internet?

    Díky za nakouknutí - máš krásné a útulné místečko :-)

    OdpovědětVymazat
  5. bomba ... takhle jsem si te predstavovala ..a ten stul, ta kresba dreva, ten sici podstavec ... bajecne, dycha z toho duse ... dekuji za nakouknuti!

    OdpovědětVymazat
  6. Haha, jsem se zasmála u toho tuhnutí krve, docela si to dovedu představit, já se zase přes prázdniny smažím v mé prázdninové "pracovně" na chalupě pod střechou :D, super článek, pracovna je boží (včetně obsahu)...jen doufám, že budu někdy tak alespoň z poloviny organizovaná jako ty jsi "neorganizovaná". Díky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak nějak musí vypadat mixed media nebe :D
    Moc děkuji za virtuální návštěvu - opravdu útulné místečko na práci...

    OdpovědětVymazat
  8. Denisko, tak tvoji nezorganizovanost bych chtela mit! :-) Moc pekne a utulne!

    OdpovědětVymazat
  9. krásna pracovňa :) - a tie spreje..ach ;)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover