úterý 10. února 2015

Co je nového...

OLGA


Stále se něco děje, odpovídá mi kamarádka, když na dotaz : „Co je nového?“, řeknu: „Nic.“
Některé dny splývají opakujícími se činnostmi, jenže po té, co se zamyslím, zjišťuji, že přece jen občas z té rutiny vybočím.

Myslela jsem si, kolik mám v prosinci práce (přesněji tvoření navíc), pokračovalo to ale i po Novém roce: ještě pár diářů a adresářů, nějaké bloky, ale především mě čekaly kalendáře, se kterými jsem počítala na lednové předání. Jeden kalendář předán, jeden je ještě rozpracován, protože dárková příležitost teprve bude :) …


Mám pocit, že už mi ani nevadilo tvořivé tempo, pustila jsem se i do volné tvorby. Nejprve stránka do art journalu, narazila jsem na text, který mi stále leží v hlavě: Duše mě ještě dobíhá. Ano, fyzická schránka chátrá, ale duše..duše je pořád mladá, stále mám plno snů a přání…




Připravila jsem si také štůsek papírů odekorovaných inkousty Adirondack. Některé jsem orazítkovala  a vystřihla jsem si motivy. A kam s nimi? Přece na canvas, zkombinovala jsem práci s gessem, šablonami a spreji, doplnila koláží, k tomu pár 3D komponentů…



V jedné scrapbookové komunitě jsem se také přihlásila do valentýnské výměny, podmínkou bylo srdce. Srdíčkovou výměnou jsem prošla už před lety, ale tady to byla losovačka pro jednu členku, takže opravdu radost z tvoření. A jen malý náhled, protože  srdce  ode mne je na cestě…


Vypravila jsem se také do antikvariátu pro cizí životy (tak říkám kabinetním portrétům), nějaké měli, ale nakonec jsem žádné nevybrala. Z prázdnou jsem ale neodešla, zaujala mne brožura s vyobrazením motýlů:


Formát atlasu je A4, vyšší gramáž, plátěný podklad, …už se těším na projekty, kde motýly použiju. Ale o tom až někdy příště. A co u vás? Je něco nového? Tvořivého? 

5 komentářů:

  1. duse me jeste dobiha .... to je tak krasne!

    OdpovědětVymazat
  2. Z celého príspevku som umrela! Dýchol na mňa nielen farbami, ale aj slovami. Klobúk dolu!

    OdpovědětVymazat
  3. Oli, jsem moc ráda za to, že jsi stále stejná, svá. Vážím si Tvého přátelství a vždycky se těším, co se od Tebe zas naučím. Výtvarně i lidsky.

    OdpovědětVymazat
  4. Ach...já vím, že potom či poté je příslovce času, jenže...s Dobrovským jsem chtěla vyjádřit původní následující chvilku: po tom čase, po té chvilce (a že byla dlouhá)...tak jen lingvistická vsuvka...jenže podle současných pravidel jsem měla napsat poté. Je vidět, že ta duše, mysl, je opravdu ještě někde jinde :-)
    Děkuji za slovíčka...a Tap, i já si toho vážím...

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera, barevně mám pocit, že to je přesně toto období kdy tyto barvy prožívám.....a slova...duše mě ještě dobíhá...Nádhera! Bohužel u mě je to i to, že jedna duše i po strastech ODbíhá. Ale do lepšího, krásnějšího...v to doufám. Děkuji,stránečka a barvy pohladily.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover