pátek 23. května 2014

DIY rychlé Mini Album

V dnešním DIY návodu si s IRENOU vyrobíme minialbum, které si můžete slepit ke každé příležitosti - třeba jako rychlý narozeninový dárek :)

RYCHLOMINIALBUM

Vyrobte si se mnou opravdu rychlé minialbum, které se bude hodit do kabelky, až půjdete s holkama na kafe a dortík :) Takových minialbíček si můžete vyrobit, kolik budete chtít, protože jejich výroba vám zabere jen krátký čas a můžete obdarovat i celou rodinu.


Budete potřebovat fotky – tady je důležité, aby byly všechny stejného formátu (nejlépe 15 x 10 cm), dále washi pásku, nůžky, jednu scrapbookovou čtvrtku ladící k fotkám, pokud máte tak rýhovací desku, tužku, pravítko, řezák, lepidlo a něco na ozdobení, pokud budete chtít krásné načančané album.


Vyberte si barevně ladící washi pásku nebo prostě pásku, které máte hodně :) a poskládejte si fotky tak, aby se hezky střídaly a slepte si leporelo. Aby se dalo hezky složit, nelepte fotky úplně na sebe, ale nechejte malinkou mezeru. Vyzkoušejte, jak funguje ohnutí a slepte všechny fotky. Měli byste zvolit lichý počet fotek.



Můžete si fotky i ozdobit, ale máme tady variantu rychloalba, takže se nebudeme zdržovat :) a pokračujeme obálkou, do které si album vlepíte. 

Rýhovací podložka velmi usnadní práci, je to opravdu hned, protože narýhujete a složíte, ale pokud ji nemáte, podle návodu a pomocí pravítka to zvládnete taky. Ořízněte čtvrtku na celkovou velikost čtverce 8,5 x 8,5“ nebo 21,6 x 21,5 cm a vystřihněte na stranách malé trojúhelníčky, které vzniknou. 


Rohy obálky můžete zakulatit, ale pokud je necháte ostré, bude se obálka lépe „zavírat“. Na jedné straně si pomocí řezáku nebo skalpelu vyřízněte linku, kterou si nejprve naměřte, když je obálka zavřená. Nebojte se toho, je to jen zavírání, nemusí to být úplně přesné.


Složené leporelo vlepte do obálky.

 

Je to rychloalbum, takže se nemusíte nijak výrazně zdobit, stačí na přední stranu nalepit část prospektu, který si na dovolené pořídíte a doplňte například datem, ale to už je na vás. 


Vaší práci zdar a rychlé práci zvláště! Ale neodflákněte to :) 

1 komentář:

Pin It button on image hover