pátek 18. dubna 2014

DIY - pro malé i velké pány na Velikonoce

Nebojte, ani my jsme na velikonoční svátky nezapomněli :) Dnes má pro Vás PAVLÍNA návod na vtipné balíčky pro všechny koledníky!

VELIKONOČNÍ BALÍČKY


Dnes si podle našeho návodu zkuste vytvořit originální balíčky pro velikonoční pánské návštěvy. Malé potěší balení s dospěláckou kravatou a velké snad taky pobaví. V balíčcích ukryjete drobné sladkosti, mince... prostě co potřebujete.


Připravte si:
scrapbookové čtvrtky - nejlépe s "košilovým" potiskem
zbytky vzorovaných papírů na kravaty a bílý papír na límečky
náplň - sladkosti, mince...bankovky pro tě náročnější :)
oboustrannou lepící pásku a washi pásku
nůžky

1. Nařezejte si čtvercové základy na balíčky. Já jsem použila klasické scrapbookové čtvrtky 30,5 x 30,5 cm a rozdělila je na čtvrtiny, takže každý základ má cca 15 x 15 cm. Do takových balíčků vejdou menší drobnosti, takže pokud potřebujete zabalit něco většího, nařezejte si základy větší, ale dodržte čtverecNa jedné vnitřní straně po celé délce nalepte oboustrannou pásku. Co nejpřesněji úplně ke kraji.


2. Vezměte si na pomoc roli potravinové folie nebo kuchyňský váleček. Než pásku odlepíte, natvarujte si tvrdý papír, bude se vám pak lépe trefovat spoj. Až máte tvar ruličky, slepte ji. Já to lepím přímo na potravinové folii, spoj tak snadno přitlačíte po celé délce.


3. Na jedné straně smáčkněte - "spláctěte" ruličku. Nedělejte hranu v místě spoje, rulička by pak nezůstala pěkně kulatá a spoj by se vám mohl rozlepit.


4. Uzavřete ruličku oboustrannou páskou. 


5. Vystříhejte si barevné kravaty.


6. ...a nalepte je na slepenou stranu.


7. Spodem naplňte balíček sladkostmi a mincemi a stlačte ruličku v takovém místě, aby oba protilehlé konce byly do kříže. Spoj slepte washi páskou.


8. Horní část s kravatou můžete dovést k dokonalosti, když si vystřihnete bílý obdélník, přehnete jej a z jedné strany zastřihnete špičky límečku. Šířku obdélníku si změřte podle vašeho balíčku. Nalepte pásku jen tak, abyste pak mohli špičky natvarovat přímo na balíčku, ale zas dost na to, aby vám límeček zabránil rozlepení.


Tip pro jiné varianty: Když použijete na balíčky oranžový papír, vynecháte kravaty a límečky a do horní části vlepíte něco zeleného, můžete mít vtipné velikonoční mrkve. Zkoušela jsem nahoře vlepit třeba i zaječí uši... může být, malým by se to mohlo líbit.



P.S. Úžasné dírkované keramické vajíčka mám od Bkeramiky paní Bělařové. Neschováváme je ani na Vánoce, jak jsou krásné :)

2 komentáře:

Pin It button on image hover