úterý 16. července 2013

Guest designer / Olennka

Dnes Vám přinášíme další díl našeho blogového seriálu "Guest designers 2013", tentokrát se nemusíme vypravit zase až tak daleko - zajedeme si jen k našim polským sousedům , kde na nás čeká scrapbooková legenda - OLLENKA. Nejčastěji její výtvory můžete vidět ve spojení s našimi oblíbenými SODALICOUS. Seznamte se :)

OLLENKA


Ahoj!!! 

Jmenuji se Ola, ale ve scrapbookovém světě jsem známí spíš jako Olennka. 
Bydlím v Polsku s mými dvěma úžasnými chlapci - dvouletým synem a manželem. Ke scrapbookingu jsem se dostala před čtyřmi roky přes internet. Objevila jsem scrapbookové blogy a byla to láska na první pohled. Rozhodla jsem se, že začnu scrapovat. Nejdřív jsem si tvořila jenom tak do šuplíku, ale po měsíci jsem se rozhodla založit si vlastní blog. Tak to začalo. Za těch pár let jsem si našla spoustu úžasných a bláznivých scrapbookových přítelkyň. Miluju layouty 12"x12" (30x30 cm) - to je moje hlavní tvorba. Také tvořím minialba a ArtJournaly. Mým nejnovějším objevem je Project Life - začala jsem s ním tento rok. Je to skvělá příležitost, jak zaznamenat každodenní života na jednom místě. Čas od času dělám i nějaké DIY návody. Bez scrapbookingu si nedokážu už svůj život představit. Miluji to. Uvolňuje a osvěžuje to moji mysl. 

Hi  there !!!!
My name is Ola, better known as Olennka in scrapbooking world. I live in Poland with my gorgoeus boys - two years old son and husband. I found out scrapbooking 4 years ago via Internet. I discovered scrapbooking blogs and fell in love from the first sight. I decided to start scrapbooking. Firstly i was creating to my wardrobe, after few months i decided to run my personal blog olennka-handmade.blogspot.com. That's how it starts. I made so many wonderful and crazy scrapbooking friendships during these few years. I love making LOs 30x30 - that's my main avtivity. Also I'm creating minialbums and ArtJournals. Project Life is my latetst discovery. I started creating my PL this year. It's great oportunity to catch and gather everyday moments in one place. From time to time I'm creating some DIY's projects. Nowadays I can't imagine life without creating scrapbooking layouts, minialbums and PL pages. I love it. It frees and refreshes my mind.



PROJEKTY PRO PAPERO AMO

The sense of my life

Project life 


OTÁZKY PRO OLENNKU


1. KDE NACHÁZÍŠ INSPIRACI K TVOŘENÍ? 
Inspiraci nacházím v každodenním životě - kolem nás je tolik inspirujících lidí a věcí. A samozřejmě na internetu - nejčastěji na Pinterestu, to je můj neoblíbenější inspirační důl. Jsem totálně závislá. Ráda tvořím podle nových trendům a zkouším nové věci. 

1.Where do you find inspiration? 
I find inspiration in everyday life - there is so many inspiring things and people all around us. And of course on the Internet - especially Pinterest is my favorite mine of inspiration. I am totally Pinterest addicted. I like to create due to new trends and try new things.

2. JAK VYPADÁ TVŮJ KREATIVNÍ PROCES?
Když hledám inspiraci, už přemýšlím o mém budoucím projektu. Snažím se představit si, jak by měl můj layout nebo minialbum vypadat. Někdy, když ležím v posteli, tak mě najednou něco geniálního napadne a musím si to pořádně zapsat do hlavy. Potom, když mám vymyšlený sketch, sednu si za stůl a tvořím. Nejdřív si vyberu papíry, journalingové kartičky a ozdoby které chci použít, pak abecedy a další věci. Skoro vždycky si svoje pozadí připravím s pomocí gessa, takže musím čekat, než zaschne. A v tomto mezičase pracuji na dalším layoutu :)

Když vyrábím Project life, vypadá to trochu jinak. Vedu si plánovač, kde si zapisuju poznámky k fotkám, které pořídím. Snažím se to dělat pokaždé, když odložím foťák, ale není to lehké. Když si vytisknu fotky, vyberu si journalingové kartičky. Mám ráda, když jsou moje stránky barevně sladěné a jednoduché. Pak přidám pár ozdob, nadpis, doodling, journaling a inkoustové kapky. To je celá paráda. 

Někdy mívám geniální nápad, a layout je pak hotový za pět minut, a všechno je tam vytvořeno náhodou. I když se mi náhodou vylije na stránku lahvička s inkoustem - tak to přece mělo být :)

2. How does your creative process look like?
Basically when I'm looking for inspiration I think about my future project. I try to imagine how my Lo, minialbum should look like. Sometimes when I'm laying in my bed I have a brilliant idea and need to write it down in my head. Then when I have sketch in my mind I sit by my desk and create.  Firstly i choose papers, journaling cards and embelishements which i want to use, then alphas and other. Nearly always I prepare my background with gesso or guache, so I had to wait until it dries. During that time I'm making another LO :)
When I'm creating my Project Life pages it looks quite different. I'm running PL planner, where I take notes when i take shots - I try to do this every time when I put of my camera but it's hard. When I have my photos printed I select journaling cards. I like when my pages are colored-matched and simple. Then I just add some embelishements, title, doodling, journalings and splashes. That's the whole true.
Sometimes I have just stroke of genius and create LO in five minutes and almost everuthing there is by an accident. Even when bottle of ink spill of my page it just supose to be :)

3. VE KTEROU DENNÍ DOBU SE TI NEJLÉPE PRACUJE?
Když na nic nemusím myslet a mám čas se soustředit. A taky když mám náladu na tvoření. Přes den pracuji v kanceláři, takže nejsem full-time scrapbooker a musím tvořit večer nebo v noci. Někdy o víkendu můžu tvořit i přes den. 

3. What hour of the day is the best for creating? 
When I have free mind and time to concentrate. And also when I have mood to create. I'm working durig the day in the office so I'm not full-time scrapbooker  and  I have to  create at evenings or nights. Sometimes on weekends I can do this during the day.

4. MÁŠ NĚJAKOU OBLÍBENOU TECHNIKU?
Neumím to pojmenovat. Miluju clean and simple, ale vždycky přidám nějaké cákance, a pak už to zas tak čisté není. Mám ráda mixed media - ráda používám gesso k přípravě pozadí, a miluju experimentování s barvami Ecolines (akvarelové barvy).
Takže můžu říct, že jsem si našla svůj vlastní styl. Pořád zkouším nové techniky. Miluji čisté a geometrické tvary. Mám ráda barvy, někdy křiklavé a veselé, někdy tlumené pastelové tóny. Záleží na náladě. Pracuji na základě hesla - "Méně je někdy více" - to je moje hlavní pravidlo.  

4. What is your favourite technique?
I can't name it. I love clean and simple, but i always add some splashes so then it's not so clean. I like using medias like gesso or guache to prepare background and i love to experiment with ecolines. So I can say that I found my own style. I'm also trying new techniques.  I love clean and geometric shapes. I love nice colors, sometimes bright and strong and another time calm, pastel tones. It's up to my mood. I create due to the "less is more" rule - that's my main principle.


5. MÁŠ NĚJAKÝ TIP NA USPOŘÁDÁNÍ SCRAPBOOKOVÝCH POMŮCEK A PRACOVNY? 
To pro mě není vůbec dobrá otázka. Já totiž sama potřebuju nějaké tipy. Sbírám scrapbookové materiály. Vím, že některé z nich asi nikdy nepoužiju, a měla bych je prostě vyhodit ale prostě nemůžu. To je můj problém. Mám příliš mnoho věcí a kupuju si ty nové protože jim prostě nejde odolat. 

5. Do you have any tips on how to store the craft supplies, and tips about creative spaces in genereal?
That shouldn't be question for me. I also need some tips in that matter. I am collector of scrapbooking stuff. I know that some of them I won't use and i should just threw it away but I just can't. That's my problem. I have too much stuff and I'm buying new one because they are so cute.

6. TOP 3 PRODUKTY, KTERÉ POUŽÍVÁŠ NEJVÍCE?
Gesso na přípravu pozadí. To je ta nejdůležitější věc. Skoro nikdy nepoužívám šablony, ale hodně často tvořím s akvarelovými barvami. Třetí důleřitou věcí pro moje stránky je černý inkoust. Dělám s ním cákance, doodling nebo maluju šipky. 

6. Top 3 Products you use the most and why?
Guache or gesso to prepare my background. That's the most important thing. I hardly ever use masks, but I nearly always use ecolines (watercolors) . Guache or gesso light my page and highlight watercolors. I love black ink - the third "must have" on my pages. I make splashes and some doodlnig or draw arrows.


OLENČINA PRACOVNA

PRACOVNÍ STŮL

Děkuji za pozvání na váš blog, bylo pro mě potěšením něco vytvořit pro Papero amo.

Thank You for invitation Anna. It was pleasure for me to create something for Papero Amo.

3 komentáře:

  1. Nakoukla jsem na Olenčin blog a našla velmi zajímavé a hlavně podnětné věci.
    Díky za možnost seznámení, byť jen virtuálního.

    OdpovědětVymazat
  2. už dlouho patří mezi mé oblíbenkyně a její blog sleduji...děkuji za zařazení, ráda jsem nakoukla pod pokličku jejího tvoření

    OdpovědětVymazat
  3. Thank You for invitation .It was pleasure to create sth for PaperoAmo

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover