sobota 20. dubna 2013

5 essentials - Olga

OLINKA vzala svůj úkol s 5 essentials velmi vážně a vyrobila pro nás přáníčko krásné a jednoduché, pokochejte se, a zkuste si něco vytvořit za použití omezeného počtu materiálů - je to výzva! :)

Zeptejte se matky, které dítě má nejraději. Odpovědět nelze a podobné to je s pěti nezbytnostmi v mém scrapbookovém tvoření. Tato podmínka se stala mojí noční můrou…ať jsem počítala jak jsem počítala, do svých projektů zahrnuji spoustu věcí. Čím víc, tím líp. Ale jenom pět? Do toho se asi nevejdu. Vždy, když objevím v některém z obchůdků NĚCO, bez čeho nemohu být, moc nepřemýšlím nad tím, co s tím. 

                                  






Někdy je mi jasno ale ihned, a tak tomu bylo u krásné embossovací šablony s motivem motýlků (Darice, BUTTERFLIES IN CORNER). Souběžně jsem narazila i na kolážová razítka (Papermania, BOTANICAL PRINT) a těšila jsem se na realizaci. Motiv je tak nosný, že si vystačí sám, stačilo tedy jen připočítat inkoust (DISTRESS INK-crushed olive), perličky a provázekSpadl mi kámen ze srdce, můžu vytvořit projekt, kde bude 5 důležitých věcí. Věcí, které se v posledním měsíci objevují v mém tvoření často. Na stránkách potřebuji mít vždy mnoho věcí, ale vyrobit přáníčko…to by šlo, pustila jsem se do něj.
                             

Bílou čtvrtku jsem vložila do šablony a projela v BIG SHOTU. Okraje a vystouplý motiv jsem opatinovala inkoustem. Na zelený mramorový papír jsem otiskla motýlky a vystřihla. Trochu jsem jim ohnula křídla a nalepila na vystouplé motýly na podkladu. Tělíčka jsem ozdobila bílými půlperličkami. 

Kartu jsem přilepila na přáníčkový základ, který jsem si vytvořila také ze zeleného mramorovacího papíru, a doplnila ladícím dvoubarevným provázkem.. 


V další variantě jsem použila na zdobení kytičky a brads v podobě motýlků.

Variant by se dalo jistě vymyslet více, byla jsem ale vůbec ráda, že jsem se s novou výzvou vyrovnala.

A co vy? Zkusily (pardon, ale českého scrapmuže neznám :) jste si podle takové podmínky něco vytvořit? Pochlubte se!

4 komentáře:

  1. Jemné, elegantní, do posledního detailu dotažené... Přiznávám, že mám problém s prací, která je jakýmkoliv způsobem omezená - pomůckami, tématem. Smekám před všemi, kdo to zvládnou! Mě by buď museli jen s těmi pěti věcmi odstěhovat na pustý ostrov nebo by někdo v pracovně stál vedle mě a neustále mě plácal přes ruku, když bych sahala po šesté, sedmé, osmé...pomůcce. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné, jemné, něžné... já bych s použitím omezeného množství pomůcek měla problém.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover