úterý 17. dubna 2018

PAGE KIT projekty - JANA V.

Zkrátím pro tentokrát rozplývání nad kolekcemi od Pinkfresh studio a kity s nimi, protože to už ode mě slyšíte pokaždé a nejinak by tomu bylo i s kombinací aktuálního Page a Extrakitu. Je toho totiž i tak dnes hodně. Důkazem, jak moc se mi s kity dobře pracovalo, je totiž skóre 4 stránek do alba.  
 
Malá vsuvka: s Page kity obvykle pracuju tak, že dělám téměř vždy všechny stránky (typicky 2) naráz ... tak si představte, jak to asi vypadalo v mém scrap-koutku se čtyřmi rozdělanými layouty :-D 
 
Že i Janičce S. tento kit sedl jste mohli vidět nedávno. 
 
K první stránce mě inspiroval papír s výrazným &. Barvičky sice nebyly ty, které se mi obvykle hodí k fotkám mých chlapců, ale pro tentokrát jsem měla čerstvé fotky z Velikonoc, kde jsme s mužem v žluté a růžové bundě. JO! Je to jedna z velmi mála společných fotek od té chvíle, co se u nás fotí prakticky už jen dítko, takže i přes nevalnou kvalitu do alba patří a právě i znaménko & se hodilo k zamýšlené kompozici.
 
Část čtvrtky jsem vyřízla a vypodložila béžovou. Normálně bych po ní nesáhla, ale s bílou to nebylo ono a šedá mi došla. Znaménko "&" doplňuje nápis, vellumová srdíčka a vystřihnutá větvička z jedné ze čtvrtek.
 
Jak štítek s citátem tak průhlednou kytičku jsem si napřed podlepila čtvrtkou.
 
V dalším shluku jsem použila jeden z citátů na čtvrtce, nejkrásnější výsek z kitu – vázičku (zde jsem nemohla odolat inspiraci u Janči S. s mašličkou – díky, Jani!) a kopu různých srdíček, na který je kit mimořádně bohatý.
 
Kolekce má jako jedno z témat knížky, čehož jsem se stejně jako Janča S. chytla pro další layout (to dětské „čtení“ je tak fotogenické...). 
 
Nosným prvkem stránky měla pochopitelně být čtvrtka posetá knížkami. Zde se ale opět projevil můj barevný konzervatismus, kdy vedle vyskládané kupičky připravených ozdob tato čtvrtka příliš řvala. Vzala jsem tedy opět do ruky své věrné nůžky (a to jsem se zapřisáhla, že tento kit nebude šmikací) a vykuchala pár knížek, které mě barevně uspokojovaly. Journaling na stránce pro ně tvoří jakousi „poličku“. Nemohla jsem vynechat ani pokojovku a samolepku šálku. Větší pokojovka je výsek, který jsem odpreparovala z jednoho z rámečků, který si nechávám na jindy.
 
Další knížky jsou rozeseté i jinde po stránce v kombinaci s celou řadou ozdůbek z obou kitů.
 
Na nadpis jsem nakombinovala obě abecedy (jsou tak skvělé!!) a jedno O nahradila srdíčkem pro ozvláštnění.
 
Abych nezapomněla: Podkladový papír není bílý, ale naprosto úžasný světlounce šedý odstín Fig swirl. 
 
Popojedeme: třetí stránka. 
 
Když jsem se tak probírala papíry a donekonečna je otáčela, některé jsem zprvu neprávem zavrhla jako těžko použitelné. Jedním z nich je čtvrtka s mnoha citáty přilípnutými washi páskami na šedém pozadí. Pořád jsem se k ní vracela, dokud nepřišel nápad: většinu citátů jsem opatrně vyřízla skalpelem, ponechala jen dva hodící se a washi pásky. Napřed jsem se bála, že washi pásky jsou na mě barevně moc divočina, ale s černobílými fotkami je to ve výsledku myslím paráda. Pokud to chcete zkusit, tak určitě doporučuju také černobílé fotky, trochu je ještě zesvětlit a ideálně použít nějaké snapshots, tedy sérii fotek pořízených po sobě. Na svou stránku jsem jich použila 12 a nakolážované jako 5*5cm se přesně vešly na dvě fotky 10*15cm. Při lepení jsem si ze zadní strany pomáhala washi páskou (jistě máte nějaký „horší“ kousek). Moje stránka je 9*12“, takže jsem musela kus čtvrtky odříznout a aby mi nezbyla rozpůlená okýnka, musel na straně vzniknout bílý pruh. Ten se mi ve výsledku hodil na nadpis. Abeceda perfektně ladí s washi páskami. 
 
Tady malá vsuvka: s abecedama u mě spolehlivě funguje zákon schválnosti: pokud mám zrovna českou abecedu pěkně s háčkama a čárkama, tak zrovna že potřebuju udělat nápis bez nich. Naopak když se mi hodí nějaká americká, tak pracně preparuju znamínka z jiných písmenek :-D 
 
Jedno prázdné okýnko jsem podlepila vzorovanou čtvrtkou a doplnila o další krásnou vázičku – tentokrát dřevěnou. A mašličku jsem opět musela, to nešlo jinak.
 
Jestli jste ještě neutekli, tak ukážu poslední stránku. Ta dopadla úplně jinak než jsem původně zamýšlela. Rutinně jsem totiž k fotkách z přírody napřed vyskládala vše v kombinaci modrá-zelená-žlutá... taková moje klasika:-D Jako rámeček kolem čtvrtky jsem chtěla použít tu decentní žlutou s vlnovkami. Nějak jsem si pak při všem tom aranžování zkusmo „ze srandy“ otočila čtvrtku na druhou stranu, která byla růžová s různými klikyháky a barevnými akcenty. V tu chvíli asi nějaký čertík na rameni mi pošeptal, ať nejsem konzerva a stránka se dál ubírala ve více crazy stylu.
 
Zelená čtvrtka je naprosto fantastická pro různé výřezy a výseky ... vzniknou vám tak třeba větvičky v různých odstínech. Pod hlouček těchto větviček jsem udělala akvarelovou skvrnu. Nápisy explore a enjoy jsou vystřižené ze čtvrtky. V samém závěru, když jsem si s potěšením prohlížela abecedu, kolik písmenek mi zbývá, mě napadlo využít znamínka +. Poznámka pro mě: musím to dělat častěji (a stejně tak s *,#, apod.)!
 
Spona je další skvělou ozdobou vystřihnutou ze čtvrtky.
 
Na stránce jsem využila i hodně aršík s washi páskami
 
I po čtyřech stránkách mi zbývá tolik skvělého materiálu, že se ke kitu ráda zase vrátím. Každopádně se chystám na některý ze skvělých velkých nadpisů Víkend, rámečky i zbytek epoxy srdíček a obou abeced. 
 
Opět se těším, jak s kitem naložíte vy. Mrzí mě, že nestíhám vše ve FB skupině komentovat, ale snažím se aspoň vše poctivě sledovat! 
 
Mějte se krásně a já si jdu uklidit stůl po té stránkové smršti:-)

12 komentářů:

  1. No Jani to jsou úchvatné stránky, dokonalost sama ....

    OdpovědětVymazat
  2. To je taková nádhera Jani. A Mikeš jak vyrostl, hrozně to letí. Je z něj krásnej kluk!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mi povídej, teď to začalo děsně letět :-D Chci teď takto občas scrapovat i aktuální fotky, ať nemám tolik pocit nestíhačky. Já i Mikeš jinak děkujeme!

      Vymazat
  3. Óóóó, jeden skvost větší než druhý. Layout knihomol a zrcadlo jsou naprosto luxusní! :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Peti :-) Miminka jsou vděčná témata ke každému kitu :-D

      Vymazat
  4. Janinko, mas to naprosto dokonale! Jeden detail dumyslnejsi nez druhy, kazda ze stranek ne bozi! 😍 A teda, vubec si neumim predstavit mit vsechny 4 najednou na stole! Muj mozek by se rozskocil! Moc me potesilo a je mi velkou cti, ze ksi se inspirovala masli. 😉😘❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stranky JSOU bozi ... ach, ta klavesnice! 😉

      Vymazat
    2. Vidíš a já mám s kitama naopak schízu, že nikdy nenalepím celou stránku, dokud nemám alespoň vymyšlený jaká bude ta nebo ty další...asi abych měla nějak rovnoměrně ozdoby či mi někde nějaká nechyběla či co :-D Mašle je jako by k té vázičce byla dělaná...jak jsem jí jednou přiložila nešlo jinak ;-)

      Vymazat
  5. Jani jedna stránka krajšia ako druhá. Neskutočne co všetko dokážete vymyslieť. Určite sa nechám s dovolením inšpirovať ;-) už sa teším keď bude trochu viac času na tvorenie :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, ta stránky jsou dokonalé! Hlavně ta knižní je úplně boží!

    OdpovědětVymazat
  7. ked zacnem s chvalou tak asi neskoncim. je to dokonale. tvoje stranky zboznujem. si skvela. chcem to tiez tak vediet :-D ♥♥

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover