pondělí 22. ledna 2018

PAGE KIT projekty - JANA S.

Co ještě dodat k lednovému PAGE kitu? Začnu vlastně od konce. Lednový kit není na první pohled lednový, ale tvořilo se mi s ním krásně – barvičky rozehnaly i případné chmury z nepěkného počasí. Nejsem sice tak odvážná jako Annie (čtěte TADY), abych s ním vytvořila zasněžené stránky, ale přes počáteční skepsi jsem s ním slepila zatím 2 stránky, k nimž plánuji dodělat i PL-ka. Zbaběle jsem sice vytáhla letní fotky, ale tak co, mám v albu mezeru a jemné kitové barvičky se mi tam prostě hodí. Musím ještě podotknout, že jsem sama ze sebe překvapená, jak lehce se mi všechny ty barvy kolekce Good Vibes od Crate Paper nakonec míchaly, přestože – jak už jste si jistě všimli – jsem barevně dooost konzervativní … 
 
První LO obsahuje fotku naší slečny připravené k dovolené u moře – vyfotila jsem ji v rychlosti, mobilem, za nedobrých světelných podmínek, když si zkoušela potřebné vybavení – nové plavky, sluneční brýle a sandálky na písek … mafiáni z Pupl Fiction by se jí jistě lekli, jak byla důležitá. A my jí to žerem! Tuhle fotku jsem měla v hlavě už hodně dlouho, ale dosud nebyl materiál, který by mne přinutil vytáhnout ji. 
 
Kaktusy v mintových a růžových barvách, ladící k jejímu ohozu byly jasná volba. Jako podklad jsem chtěla využít tmavěmentolovou čtvrtku Fresh, ale byly s fotkou obě příliš tmavé, tak jsem sáhla po bílé čtvrtce a jeden větší kaktus si ručně vyřízla. Poté podložila mintovou čtvrtkou. Barevnou čtvrtku jsem při podlepování otočila, protože mi tak čáry vzoru více připomínaly ostny a kytky kaktusu. A poté ručně obšila.
 
Kaktus je velký, chtělo to nějakou výplň/ozdobu. Z růžovo-žlutéčtvrtky Life Goals jsem si vystřihla malá kolečka a z nich spirálky tenké cca 4-5 mm, které jsem pak trochu smotala a slepila glossy– vznikly z nich kytičky. Ty jsem nasadila kaktusu a do většiny z nich ještě místo středů vlepila chipboardové hvězdičky z kitu.
 
Fotku jsem přiložila ke kaktusu a podložila originální visačkou z oblečení (jiného), ale od značky, ze které byly i plavky. Líbil se mi na ní nápis „chillin´“ – na svou příležitost teprve čekala. Zbytek ozdob je z kitu, s výjimkou abeced, ale o tom později. 
 
Po straně kaktusu jsem pověsila veselou girlandu z výseků a nad ní umístila štítek z nápisem a chipboardovým heslem „huráá“ - na dovču jsme se přece tešili! 
 
Na druhé straně je shluk kaktusů, dozdobených kytičkou, epoxy hexagonem s nápisem (miluji je!) a trochou cákanců jako„vatu“.
 
Nápis jsem složila ze samolepky „konečně“, kterou jsem ustřihla z frází z kolekce Černobílá, abecedy z Těhotenské kolekce (opakovaně si říkám, že tahle kolekce je skvělá úplně na vše) a růžových písmenek z prastarých zásob.
 
Nad hlavní kompozicí bylo příliš moc prázdného místa, ještě se tam vešla hvězdička s letopočtem – je ze samolepek z loňského lednového kitu – nalepený na papír a vystřižený (původně bylo kolečko).
 
Celý LO je podlepený rámečkem vyřezaným ze čtvrtky Hashtag.
 
Druhá stránka je oproti té první méně „pracná“ – jen pár vystřižených motivků, kousky papírů, trochu šití na stroji a lepení. Jsem s ní ale moc spokojená a hned vám vysvětlím proč. 
 
Všechny obdivujeme nádherné stránky Jani V. a mnoho z vás už podle ní také začalo tvořit obdélníkové layouty. Já tento formát také miluji a krom těch Janičkyných mám spoustu dalších oblíbených, které bych jednou ráda liftla. Jenže – mám v povaze zkoušet to jinak. A tak se čas od času bavím tím, že se pokouším převádět obdélníkové kompozice do čtverce.
 
Hlavní část stránky je tedy ve tvaru obdélníku umístěného na podkladovém čtverci (čtvrtka Girl´s Night) – na první pohled není příliš zajímavá, ale jako podklad super! Obdélník jsem barevně přepůlila – ve spodní části je kus růžového „kalendáře“ na čtvrtce Life Goals – hodila se mi barevně, ale i obsahem. Stránka je mimo jiné o tom, jak jsme o prázdninách byli doma týden bez syna. Uřízla jsem ji tak, aby byl vidět celý týden. Pak jsem si trochu nadávala, že jsem spíš měla respektovat pravidlo jedné třetiny, tj. uříznout ji delší, ale už nebylo návratu … trochu jsem to srovnala tím, že jsem nad ní ještě přilepila mintový pruhčtvrtky Perfection  a zamýšlený shluk vystřižených domečků (druhá strana stejné čtvrtky) a fotku nalepila do horní poloviny stránky.
 
Mezi domečky jsem vsunula lamy (stejná čtvrtka). Máte-li pocit, že tam nemají co hledat, mýlíte se. Jednak tam být musí, jinak by Ani N. řekla, že jsem srab. Jednak se mi líbí – nechápu: normálně trendům (jednorožcům, motýlů, sovám) nepodléhám, ale lamy a kaktusy si mne získaly okamžitě! No a za třetí, než jsem se do stránky pustila, pojala jsem to mírně vědecky – četla jsem si o lamách. Nejdřív jsem nic, co by se dalo využít na stránku, nenašla – nepletu jako Jani V. Nakonec to ale krásně zapadlo – lamy jsou totiž společenské a nežijí samy. A tak jsem na LO umístila 2 naproti sobě, jak se na sebe z dálky dívají a těší.
 
Journalingu je trochu víc, natiskla jsem ho na vellum a přišila na stroji. V dolní části dozdobila malým shlukem kitových výřezů a chipboardem.
 
Nápis je opět složený – slovo týden rovněž ze samolepících frází z Černobílé kolekce, zbytek nápisu ze starší abecedy October´s Aftrenoon. 
 
Pak už je pár kapek tuší a další krásná epoxy ozdůbka s frází ze staršího Simple kitu.
 
Připravený obdélník jsem na podkladovou čtvrtku přilepila excentricky, zvýraznila ho tenkým modrým rámečkem z dokoupené čtvrtky Passion ze stejné kolekce. Shluk domečků jsem ještě rozšířila i na podklad, aby byl do celého layoutu zahrnut. 

S výsledkem jsem spokojená a určitě se do obdélníku zase někdy pustím.


Díky, že jste dočetly až sem, dnes jsem byla ukecanější. Přeji vám příjemné tvoření a ujišťuji vás, že přesto, že bych si tuhle kolekci naprosto jistě sama nevybrala, tvořilo se mi s ní báječně a určitě jí ještě neodkládám k zapomnění!
 
Přeji vám krásný start týdne!

10 komentářů:

  1. Dokonalost. Ja uz nemam na ty tve stranky slov! A ty kaktusove kvitka..no bozi! To budu muset taky nekdy zkusit.

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, ty napady a to precizni zpracovani, ty jsi uzasna! Ten velky kaktus a ty kvitky a visacka Next! To je bozi! A jak jsi to vymyslela s tema lamama, to je nejlepsi :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rika ta prava! Ja dekuji za Tve doplnky, prace s nimi je vzdy mnohem snadnejsi. I když si ty samolepky podlepuji! ;) Díky, Luci.

      Vymazat
  3. Super Jani, taky mě přijde trapné se furt opakovat, jak to máš super a vymakané a prostě boží ... já jsem konzerva a nemám chuť se vůbec pouštět do žádných abstrakcí, jako jsou lamy v lednu, ale ve finále se mi nechtělo ani do mývalů vloni v únoru a nakonec to byl můj nejoblíbenější kit za loňský rok .... asi možná své myšlenkové pochody přehodnotím .... prostě to máš OPĚT super ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, jsi zlatíčko, děkuji! Já byla z tohoto kitu předem štajf, ale fakt ho miluji! Doporučuji zkusit - minimálně ty veselé barvy prozáří tuhle podivnou šedivou zimu ... ;)

      Vymazat
  4. Janulka ja nemaaam slov.Obidve stránky excelentne. Ten 🌵 to si asi liftnem nedá sa inak:-) Vy ste každá jedna taká šikovná. Dakujem za inšpiráciu ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáj, moja, ďakujem. Príde mi, že to mám stále na jedno kopyto ... Ale po Vašom povzbudení je mi hneď lepšie a veľmi sa teším na Tvoj kaktus! (P.S. Toto som ešte zvládla, ale asi ten plotr už fakt potrebujem! ;) )

      Vymazat

Pin It button on image hover