neděle 5. listopadu 2017

SCRAPBOOKING LAYOUT návod

Větrníčky
JANA V.
Dnes se bude skládat! Sešla se mi velkoformátová fotografie ze synových prvních měsíčnin, barevnost daná protilehlou kapsovou stránkou (modro-růžová) a papíry, které se mi líbily z obou stran. Chtěla jsem zkusit zase něco nového a volba padla na větrníky. 
Ze vzorovaných čtvrtek jsem si nařezala čtverečky. Použila jsem tři velikosti o délce hrany 3, 4 a 5 cm.
 
Pomocí pravítka jsem si nakreslila diagonály a nastřihla kousek za polovinou vzdálenosti roh/střed a ohnula do středu každý druhý cíp. 
 
Cípy jsem přilepila a vypomohla si kolíčky, než to uschne.
 
Velkou zábavou je vymýšlet, co dát do středu větrníčků. Možností je tolik a všechny vypadají dobře! Třeba butonky... (tyto od Shimelle už samostatně nejsou, ale jsou součástí dubnového Page kitu)
 
...nebo různé dřevěné výseky jako srdíčka či hvězdičky...
 
...či hřebíčky (brads) a knoflíky. Výhoda hřebíčků je, že vám celý větrník rovnou i zpevní. Já jich mám stále zásoby, ale samozřejmě stejně poslouží (bez toho zpevnění) i enamelky.
Než padlo rozhodnutí, tak jsem si větrníky zatím poskládala kolem fotky.
 
Každému větrníku jsem chtěla udělat „šťopku“. Opět jsem zvažovala několik možností: fixem, vyšít ručně, prošít na stroji. Nakonec jsem zvolila ještě jinou variantu, a to provázek. Pod každým větrníkem jsem ve středu udělala šídlem dírku a provlékla provázek. Provázek jsem na zadní straně přichytávala washi páskou a od větrníku jsem jej vedla dolů až ke kraji stránky a na zadní straně opět přilepila.
 
Když už jsem měla natažené pěkně všechny šňůry a opět si vyskládala větrníky, zdálo se mi, že tomu něco chybí. A nevymyslela jsem nic jiného než trochu skvrn vodovkama a inkoustama. Takže jsem špagáty dole zase odlepila a odhrnula nahoru, stránku pokaňkala a provázky zase zpět.
 
Po přilepení větrníčků, jejich středů (zvolila jsem kombinaci všech variant výše) a nadpisu dopadla stránka takto:
 

Razítko „první“ je ze sady První rok a výsek girlandy je z téže kolekce. Dřevěný výsek „oslavujeme“ jsem naembosovala zlatým grlitrovým práškem.
 

Suma sumárum, větrníky určitě doporučuju – jsou jednoduché, stránku oživí a jsou poměrně univerzální. Jen to s nimi nepřežeňte tak jako já, protože s finální stránkou až tak spokojená nejsem. Až když bylo hotovo, tak mi došlo, že kdybych udělala shluk třeba jen tří, bohatě by to stačilo. I od muže jsem rovnou sklidila kritiku, že to je přeplácané (on je ve scrapu přísný, pátelé!). S větrníky se hnout nedalo, ale uloupnul synkovi aspoň korunku:-( No, i tak není ze stránky moc zřejmé jestli je holčičí nebo klučičí :-D
 
Krásnou neděli a krásný podzim!

6 komentářů:

  1. dokonalost jani. krasa prekrasna 😍💚💜❤

    OdpovědětVymazat
  2. No to je krásne 👍 a s tými butonkami priam dokonalé, krásne oživenie

    OdpovědětVymazat
  3. Jani krásna stránka a super nápad ;-) chcem vidieť ďalšie :-) ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý nápad. Je to velká nádhera! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná stránka. Větrníky jsou super nápad.

    OdpovědětVymazat
  6. Jani ty větrníčky jsou tak roztomilé, ukládám a liftnu:-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover