pondělí 24. července 2017

FREESTYLE

10 nápadů do cestovního deníku
ALONA

Mám dneska pro vás 10 nápadů na stránky do cestovního deníku, jak přidat stránkám šmrnc.

1. Nebojte se použit více fotografií na stránce. Formát deníku je takový, že i stánky s více fotkami nevypadají přeplácaně. Co když máte papouška, který zvládá všechny dopravní prostředky? Nemůžete přeci použít jenom jednu fotku. 
 
 
2. Ano 3D ozdobám. Protože v roztomilém malém sešitku vypadají úžasně. A v sešitku se silnějšími stránkami ani moc nepřekáží při psaní.


3. Střídejte méně a více informativní stránky. Pokud jste do deníku umístily bombu v podobě 20 fotek papouška, prostřídejete je se stránkou, na níž bude jen jedna fotka. Ten, kdo si pak album prohlíží, se rozptýlí a neunaví se množstvím fotografií.


4. Standardní fotografie 10x15 se do deníku taky vejde. Nebojte se ji říznout. Vůbec to nevadí prohlížení.


5. Hrajte si s umístěním fotky. Fotografie v rohu stránky vypadá moc dobře. A pokud zrovna máte den, kdy se necítíte na selfie v plné kráse, udělejte ji částečnou.


6. Dvě fotografie na stránce vypadají dobře, když jedna tematicky doplňuje druhou. Svým způsobem dovysvětluje to, co se děje na té předchozí fotce.



7. Schovávejte fotky. Pokud potřebujete nutně použít hodně fotek (třeba máte vyvocené úplně každé zvířatko v ZOO), zkuste je schovat pod papír taky, aby nebyly vidět při prvním otočení stránky. Odlehčí to stránce, rozfázuje prohlížení a je to prostě zábavné, nacházet stránku pod stránkou.



8. Používejte kapsy. Interaktivní prvek je zajímavý a poskytne vám další prostor pro umístění fotografií.


9. Je fajn čas od času použít velkou fotku (třeba 10x15) a vůbec nevadí, když ji otočíte. Deníček je tak malý, že ho při prohlížení snadno otočíte a směr fotografie vůbec neřešíte.


10. Co psát k fotografiím. Já si třeba pokaždé lámu hlavu nad tím, co napsat. Většina fotografií je samovysvětlující. Psát „tady se Pepa koupe v bazénu“ nebo „zde se Maruška opaluje“ mi často připadá jako zbytečné. Jenomže ten text vůbec nemusí odpovídat fotografií nebo tomu, co se dělo. Může to být naprosto samostatná informace, která se o to lépe pamatuje.


Třeba na téhle stránce podstatná informace je, že jsme byly v dunách. Textová informace je o počasí – Kalima je pro nás jev opravdu neobvyklý a pro fotografy navíc frustrující, protože se vůbec nic nedá pořádně vyfotit. No a celé toto se točí kolem hlášky dnešního léta „Mami, jsme ti zapomněli zašít šortky!“

Užívejte si léta! Pište! Foťte! Lepte!

3 komentáře:

  1. super truper rady a napady :) dokonalost ako stale ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. este nieco snad stihnem vyuzit. mam este par volnych stranok na mojom prvom TN ❤💚💜

      Vymazat
  2. Krasne ako vždy, ja mám svoj TN ešte prázdny ale určite použijem 👍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover