sobota 26. března 2016

PLANNER KIT projekty

Jak na "ofinkové" srdíčko (fringe heart)
Jana B.

Měsíc utekl jako voda a nás opět čeká nový Planner kit - juch! Ale než nám přistane ve schránkách, jsem tu s pár diářovými tipy a jednoduchým návodem na výrobu tzv. fringe heart.


Tento měsíc jsem si dala za úkol "poprat se" s měsíčním přehledem a trochu si ho kromě narozenin "naplánovat". Uvozovky proto, že já prostě plánuji hlavně v hlavě - ať se mozek snaží. Březen je ve znamení Velikonoc, a tak stejně jako vloni jsem si velikonočně ozdobila i březnový rozdělovač.


Svůj Color Crush diář mám stále v oblibě, ale nějaké mouchy by se také našly. Největší problém mám s americkým rozvržením týdne, které začíná nedělí. I proto jsem si dny přerazítkovala výraznými nápisy, abych na to nezapomněla. Malá kulatá razítka z kitu jsou pro měsíční přehled ideální. Razítkuji křídovými chalk edgers inkousty a nemohu si je vynachválit. Myslím, že sbírka čtyř odstínů volá po rozšíření ...



Podoba dubnového rozdělovače byla jasná. S lehkým srdcem jsem se vzdala zlatého nápisu a přelepila celý rozdělovač krásným citátem z kitu. Až po nalepení jsem si uvědomila, že jsem ho chtěla prošít a ozdobit stužkou. No, tak třeba příště. 


Hlavně díky tomuto příspěvku mám dubnový přehled připravený. Názvy dnů jsem narazítkovala pomocí KAKI razítek a samozřejmě, nemohla chybět zmínka o blížícím se workshopu s Teresou Collins! Chápete, že už za čtrnáct dní nás to čeká?! Juch podruhé.


I na citát se místo našlo a tenhle od Jana Wericha mám ze všech nejraději ..


Na krásné diářové kartičky od Heidi Swapp mi letos nezbývá moc místa, ale na malé vystřižené části si ho najdu vždycky.


Stránky v týdenním přehledu si úzkou washi páskou rozděluji z čistě organizačních důvodů. Do menší části si píšu plánovací poznámky, kdy nás co čeká, v té širší části se vždy rozepíšu o tom, co všechno jsme ten den dělali a to mi pak nesmírně pomůže při tvorbě Project Life stránek. Fotky, které mi zbydou z koláží, vlepuji právě do menších okének a vůbec nevadí, že tak zakryju plánovací poznámky. Právě fotky jsou tím nejlepším na celém diáři. Posuďte sami, jak moc se ráz stránky změní po jejich nalepení.

 

Zlenivěla jsem. Kolikrát nemám chuť vytahovat razítkovací abecedu, a tak jsem začala důležité nápisy psát rukou. Ale na Hexa písmenka nedám dopustit.


Řekla jsem si, že zkusím udělat týden, kdy nebudu stránky rozdělovat washi páskou. Hned mám sice více místa na poznámky, ale chybí mi přehlednost a jednotnost stránek, a tak je tento pokus pokusem posledním.


A tady se již dostáváme k avizované diářové ozdobě. Když jsem tato "ofinková" srdíčka viděla v novinkové kolekci od Maggie Holmes, byla to láska na první pohled. No jo, ale kdyže se dostanou k nám? A tak jsem si jedno vyrobila ... a pak další a další. Až se přidala i dcerka a byla z toho hotová srdíčková manufaktura.


K výrobě dobře zužitkujete různé zbytky papírů. Lepší variantou je tzv. tissue paper nebo-li hedvábný papír, který udělá zajímavý efekt, ale byla jsem potěšená, že i klasický scrapbookový papír dobře funguje. Postup je jednoduchý. Začněte odspodu a lepte proužek za proužkem. Vždy přilepte pouze horní část proužku a obstřihněte dle tvaru srdíčka. Potom proužek v půlce lehce přehněte a nůžkami nastříhejte ofinku.


Tímto způsobem pokračujte až nahoru. Já jsem nakonec srdíčko ještě prošitím ozdobila.


"Ofinková" srdíčka jsou mnohem lepší než rozetky. Nezaberou tolik místa, a tak jich mám v diáři několik. Na diářových deskách ...


... i jako ozdobu týdne, kdy k nám zavítá Teresa.


Zbytek se báječně uplatní na přáníčka či do Project Life alba. 
Zkusíte si také vyrobit "ofinkové" srdíčko?

10 komentářů:

  1. Krásné diářové stránky a to srdíčko je skvělé!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak srdíčka jsou naprosto boží!!! Aspoň se zbavím nějakých odstřižků ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky budu vyrábět, skvělý nápad! A nejspíš zapojím i Ríšu. Vypadá to, že jednodušší verzi by zvládl ;-) Ať máme v PL osvěžení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, určitě zvládne ... já jsem jen stříhala oboustranku a pomáhala s udržením srdíčkového tvaru a ohnutí proužku, jinak si Ami poradila sama :) vidíš, musím ty její výtvory vyfotit a podělit se s vámi :)

      Vymazat
  4. Jani, já chci mít taky tak krásný diář jako ty!!! Už jsem rozhodnutá, že příští rok pořídím ten velký a povedu si ho taky deníkovou formou:-)Srdíčko jsou rozkošná. Odkud máš ten zlatý papír co v nich vidím? A já se normálně našla v tvém dubnovém přehledu!! Taková čest:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však máš, Jani!! juu, líbí se mi tvé rozhodnutí :) je to třpytivá washi, myslím, že byla v nějakém loňském Creative kitu .... :)

      Vymazat
  5. Janičko to je tak krásný diář!!! <3

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover