pondělí 15. února 2016

TVOŘENÍ ve STYLU

Tvoření ve stylu Sophie Hamelin alias Nécureuil
Jana V.

Když mi byla přiklepnuta tato rubrika, neváhala jsem ani chvilku, protože jsem věděla, že tuto velkou dámu francouzského clean&simple scrapbooku (můj nejmilejší styl) vám prostě musím představit. Myslím, že u nás není známá, a to je veliká škoda. Pro mě je už dlouho velkou studnicí inspirace a před každou její stránkou, přáníčkem, minialbem či jiným projektem hluboce smekám.



Pro Sophie je typický obrovský cit pro kompozici, perfektní sladěnost, jemné barvy i vzory a velký smysl pro detail. Mám ráda samozřejmě třeba i řadu Američanek, jejichž styl se mi také líbí, ale řekla bych, že tyto dva směry ostře kontrastují. Američanky jsou takové bláznivější, jejich stránky často barevné, s divočejšími vzory, jsou schopné umístit skvěle ozdoby, o jejichž využití bych měla tendenci předem pochybovat. Naproti tomu Sophie (a řada dalších Francouzek a Švýcarek, které sleduji), to je prostě harmonie, klid a (z mého pohledu) dokonalý vkus.


Její stránky jsou barevné, a přesto barvami nehýří, volí většinou jen 2 barvy (nejraději jako já má modrou a zelenou). Jemně vzorované papíry doplňuje téměř vždy i o jednobarevné. Ty využívá i pro výseky z BigShotu, které jsou jejím dalším poznávacím znakem. Právě množství výseků je podle mě i tím prvkem, kterým dosahuje krásného sladění (hotové ozdoby používá výrazně méně). Dále pracuje ráda i s razítky a vellumem a je mistryní clusteringu neboli tvorby shluků ozdob.


Holka není machr jen na stránky, ale i na přáníčka, minialba, různé drobné dekorace, home-decor, atd. Zde několik ukázek jejích přáníček:


A aby si přišly na své i PL-kářky, tak Sophie dělala i album z dovolené do PL kapes „po svém“:


Určitě doporučuji si fotky rozkliknout, abyste si lépe vychutnali množství detailů. No, musela jsem si zakázat přidávat další fotky, jinak bych byla schopná vám tu zkopírovat veškeré ukázky z jejího blogu:-) Proto komu se tvorba Sophie líbí, ten už kliká na její krásný blog.

Následuje moje stránka (8,5*11 palců) inspirovaná Nécureuil:


A ještě jedno přáníčko navrch. S přáníčkama si nejsem zatím moc jistá v kramflecích, nedělám je často, ale i to bych ráda změnila:-)


Doufám, že jsem vám při pondělku dodala pořádnou dávku scrapové inspirace do nového týdne:-) Dejte mi vědět do komentářů, jestli se vám tento - u nás ne zcela obvyklý - styl líbí stejně jako mě.

Krásný začátek týdne všem! 

12 komentářů:

  1. Velmi krásná inspirace, děkuji za rozšíření obzorů :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rozhodně jemi tento styl bližší než US styl tvoření... Díky za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat
  3. jej stránky sa mi páčia veľmi :) ale poznám aj veľa Američaniek, ktoré tvoria v tomto štýle. Samozrejme nemôžeme ich porovnávať s našou Paige Evans :-)))) je to super inšpirácia ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Áaaaaaach ... ty stránky budou návykové. A i ta inspirovaná stránka je moc krásná. ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tyhle jemne tony taky muzu..moc krasna inspirace.. 😊

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné příspěvky ve tvém provedení. No a žena co tě inspiruje to je nádhera. Také budu muset vyzkoušet přání v jejím stylu.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné příspěvky ve tvém provedení. No a žena co tě inspiruje to je nádhera. Také budu muset vyzkoušet přání v jejím stylu.

    OdpovědětVymazat
  8. No tak ty shluky jsou opravdu dokonalé a úchvatné :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Díky, holky! Jsem moc ráda, že se líbí a že jste objevily někoho nového:-) Na jejím blogu si sice nefrancouzštinář moc nepočte, ale obrázky si vystačí bohatě samy

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, opravdu bajecna inspirace!!

    OdpovědětVymazat
  11. Tuto rubriku začínám mít raději a raději :). Krásné seznámení s pro mě novou tváří :).

    OdpovědětVymazat
  12. Oooch, aaaach milujem tento francuzsky štýl , tú jednoduchosť v ktorej je krása, vždy ked natrafím na fr. stránky je to pre mna malý sviatok VEĽKÁ VĎAKA za tento príspevok ❤️ za inšpiráciu.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover