pátek 8. ledna 2016

SCRAPBOOKING návod

KAPSY NA POKLADY
Alona


Jak zakomponovat do alba mapy, vstupenky, jízdenky, letenky, vizitky a jiné srdci drahé poklady, které vizuálně do alba vůbec nepasují? Chci vám ukázat, jak jsem se s tímto problémem poprala ve svém fotoalbu. 

 
V části alba věnované dovolené jsem chtěla uchovat mapku a různé drobnosti typu vzpomínek na výlety, dobré restaurace apod. Nechala jsem se inspirovat instagramovými alby, kam občas vkládáte kartičky podlepené plastovým proužkem, a vytvořila jsem tak „kapsovou stránku“ ve 30-tkovém formátu.


Klasickou 30-tkovou čtvrtku jsem podlepila pomocí oboustranné lepící pásky proužkem ustřiženým z acetátové čtvrtky. Proužek má šířku 1 palec (2,54 cm), tím pádem jedna čtvrtka stačí na 12 podobných stránek do alba.  Klasickou kapsu do alba jsem použila jako šablonu pro označení míst, do kterých jsem pomocí děrovačky od We R Memory Keepers udělala díry přesně tak, aby moje „kapsová stránka" do alba pasovala.

 
Z další scrapbookové čtvrtky jsem vyrobila papírové kapsy. Stačila mi na to jenom jedna čtvrtka – využila jsem obě vzorované strany, pro každou kapsu jednu.

A takto téměř hotová „kapsová stránka“ vypadala v albu. Tohle byl přesně okamžik, kdy jsem nevěřícně kroutila hlavou, protože zbytek stránek o dovolené jsem dodělala v jiných barvách – růžová a citronová se žlutou a tyrkysovou úplně neladí. Však nevadí, toto se jednoduše napravuje dozdobením.

 
Stačí opravdu málo – pár žlutých a tyrkysových výseků, žlutý provázek a trochu razítkování ...


.. a stránka barevně ladí ke zbytku. Jsem z výsledkem moc spokojená. Mám v albu interaktivní prvek, který se jednoduše používá, protože stránka není schovaná v plastové kapse. Navíc „holý papír“ vedle plastových kapes krásně ozvláštňuje album.



Obrácenou stranu „kapsové stránky“ jsem využila tak, že jsem přilepila jinou 30-tkovou stránku – a mám tak další zážitek z prohlížení alba, kdy mohu holou rukou šáhnout na papír.


Určitě si to také vyzkoušejte.

6 komentářů:

Pin It button on image hover