neděle 25. října 2015

PROJECT LIFE day

Podzimní PL kitová inspirace
Jana B.
Konečně se nám ten podzim pořádně vybarvil a konečně mohu sázet jednu podzimní stránku za druhou. V mých PL zásobách mám pouze báječný podzimně laděný PL kit, a tak není o čem přemýšlet. Venkovní fotky s barevným listím totiž patří k mým nejoblíbenějším! Ale abych vám ukázala, že kartičky sladíte nejen s pobytem v přírodě, předkládám jednu narozeninovou vzpomínku. Na konci září jste měli možnost nahlédnout do PL alba pro oslavence, dnes si pojďte prohlédnout, jak to na těch narozeninách vlastně vypadalo … 


Celá stránka je taková nenarozeninová a už vůbec nehýří barvami. Dort na fotkách nehledejte, prostě tam není. Pod tíhou přines-podej-postav na kafe povinností jsem několikrát vypadla z úlohy fotografa a při předávání dortu a prezentu oslavenci mě dojetí zcela odzbrojilo. Většina fotek je černobílá, a to ze dvou důvodů – chtěla jsem barevně sjednotit stránku a zamaskovat rozmazané šmouhy křepčících účastníků.


Na stránku jsem tak použila jen několik ozdob pro osvěžení… 


… a nesměl chybět ani novinkový odznáček. 


Pozvánku na narozeniny jsme dělali s tatíkem sami a hodně jsme se při tom nasmáli. Nemohla tedy, alespoň ve zmenšené podobě, na stránce chybět. 


Plynule se přesouváme k druhé ukázce, která je tak podzimní, že podzimnější už být ani nemůže. 


To je tak, když jeden špatně plánuje a kolážuje a v podstatě překolážuje. Takže část fotky musela pryč a nahradila ji PL kartička, kde jsem se mohla rozepsat, a zbylou koláž podlepit kartičkou jinou. Ach jo. 


Černé kartičky z kitu jsem vůbec neměla v úmyslu použít a hle, jaké krásné místo se pro jednu našlo! Pršící mrak jsem zakryla fotkou a doplnila písmem, které se při troše štěstí podobá tomu originálnímu kartičkovému. A věřte, že ne vždy se vyplatí psát všechno gramaticky správně. V dobré víře doplnit interpunkci za slovem „prší“ mi opticky vznikla spíš čárka a z knihovny je „knihóvna“.  Ale můžete si myslet, že je to roztomilé výrazivo mé dcery…


Dračí kartičku stačilo ozdobit vše říkající samolepkou … 


… a portrét dcerky s listím doplnit posledním kitovým odznáčkem. Vida, nikdy bych neřekla, že je všechny zužitkuji …


Nakonec jsem si trošku pohrála. Měla jsem totiž chuť pustit si další díl seriálu a to já nikdy nekoukám jen tak naprázdno. Takže jsem měla pádnou omluvu, že prostě MUSÍM vystřihnout vnitřek jedné z kartiček. Rámeček z listí jsem původně chtěla jen přidat do kapsy na fotku, ale nakonec jsem zvolila vellumovou odklápěcí verzi a uprostřed mi ještě zbylo místo na zužitkování nápisu podzim a parádního PA razítka. 



Věřím, že podzimních stránek s tímto krásným kitem ještě pár udělám a doufám, že i vám se vaše podzimní stránky dělají samy. Určitě nám nějakou ukažte na pinterestu!

5 komentářů:

  1. Jani, odklápěcí vellumovo-lístková kartička nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  2. Krása! A ta piplačka s vystřihováním, za tu klobouk dolů.

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji, holky ... když já se tak ráda piplám :))

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se mi líbí tvá odklápěcí kartička :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krása a jak uz holky říkaly ta kartička je úžasná. Jinak taktika černo- bílé fotky se u mě také často objevuje :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover