pondělí 18. května 2015

PROJECT LIFE DAY

BÍLÁ NA BÍLÉ
Lea

Chipboardové ozdoby známe všichni. Myslím, že všichni je používáme na své scrapbookové stránky, přání, ale i ve svém project life. Chipoardové ozdoby jsou užasné pro svou variabilitu. Můžete je nechat tak, jak jsou nebo různě barvit pomocí sprejů, inkoustů, akrylových barev, alkoholých fixek a také je můžete embossovat. Právě jsem vám nesdělila nic nového… já vím :-), ale… Zkoušely jste tyto ozdoby nabarvit na bílo a přilepit je na bílý podklad? Ne? Já ano a zkoušela jsem dvě varianty.

První varianta je barvení gessem


Na chipboard jsem gesso nanášela pomocí štětce. Výhoda této varianty je v tom, že můžete natřít i okraje chipboardu. Nevýhodu já osobně vidím v tom, že gesso poměrně rychle zasychá, takže vysledek pro mě není až tak úplně dokonalý… není prostě hladký, ale to je nespíš jenom můj problém a vám to vadit nebude :-). Však mě znáte... :-)




Druhá varianta je embossovní bílým práškem


Chipboard “namočte” do polštářku s embossovacím inkoustem, posypte bílým práškem a zapečte horkovzdušnou pistolí. S tímto výsledkem jsem byla spokojenější, vše je hladké, krásné, rychlé, ale… okraje nejsou bílé. Což by ve výsledku vlastně asi ani nemuselo vadit, protože pohledem shora nic takového neodhalíte a pohledem z boku mi kontrast nepřijde až tak dramatický. Pokud by vám to ovšem vadilo (já zatím zkouším jestli vadí nebo ne :-)), můžete okraje potřít embossovací fixou, posypat práškem a zapéct.



Výsledek se mi docela zamlouvá, je to celé takové čisté, jemné… a rok je dlouhý, takže klidně někdy do svého project life můžeme zahrnout black and white týden :-). Co říkáte? Vytvoříte si některý týden bez barviček? Já to určitě vyzkouším :-).

Pěkný PL day!

2 komentáře:

  1. tak bila na bile vypada faaaaaak super, musim vyzkouset!! diky za tip, Leus!

    OdpovědětVymazat
  2. Super nápad - vypadá to moc pěkně. Verča Sembolová

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover