čtvrtek 16. května 2013

Guest designer / Sandra Dietrich

Dnes Vám přinášíme další díl našeho blogového seriálu "Guest designers 2013" a tentokrát se vydáme do Německa za SANDROU DIETRICH
Sandřina tvorba hýří barvami a skvělými nápady a doufáme, že vás bude bavit stejně jako nás. Seznamte se :)


Jmenuji se Sandra, je mi 38 let a bydlím v Německu. Jsem výzkumným pracovníkem na univerzitě v Leipzigu a kromě scrapbooku a fotografování mám ráda volejbal. Úžasnou krásu scrapbookingu jsem objevila v roce 2010. Jsem členka design teamu Scrapperin (německý scrapbookový časopis). Také jsem v design teamu Scrapbook Werkstatt (německý scrapbookový obchod) Scrapbooking je můj kreativní výstup a taky můj zdroj radosti. A nemůžu zapomenout na to, že jsem díky scrapbookingu potkala hodně skvělých scrapžen, ať už přes internet nebo osobně, a které bych jinak neměla šanci poznat. Děkuji Papero amo za příležitost představit se na vašem blogu.

I'm Sandra, 38, from Germany. I'm a researcher at University of Leipzig and apart from scrapbooking and taking photographs, I play volleyball in a women's team. I discovered the beauty and greatness of scrapbooking in 2010. I'm a member of the scrapperin design team (German scrapbooking magazine). I'm also part of the DT of Scrapbook Werkstatt (German online store for scrapbooking supplies). Scrapbooking is my creative outlet and my source of happiness. And not to forget, I met a lot of nice scrapping ladies over the internet or in person, whom I don't want to miss in my life. Thanks, Anna for giving me the opportunity to be guest designer here on your blog. 


PROJEKT PRO PAPERO AMO





OTÁZKY PRO SANDRU


1. KDE NACHÁZÍŠ INSPIRACI K TVOŘENÍ?
Vždycky mám oči otevřené a hledám inspiraci v časopisech a hobby obchodech, na rukodělných tržištích a Instagramu a samozřejmě na internetu. Miluji prohlížení domácích i zahraničních blogů. Fotografování mě také inspiruje v hledání skvělých barevných kombinací, kompozic a témat pro moje stránky. Přišla jsem na to, že nová prostředí nebo místa kam se podívám jsou pro mě skvělým zdrojem inspirace. Například když cestuji, vidím různé věci a dekorace v obchodech které mě inspirují, nebo nějaká konkrétní atmosféra - třeba při procházce po pláži nebo v restauraci při pozorování lidí kolem mě - to jsou věci které naplňují moji kreativní duši. 

Where do you find inspiration?
I always keep my eyes open and find inspiration in magazines and crafting stores, on handmade markets and Instagram and - of course - on the internet. I love browsing national (German) and international blogs. Taking photographs also inspires me to find great colour combinations, compositions and themes for my scrapbooking. I discovered that new surroundings or places I go to are a great source of inspiration for me. When travelling, for instance, I see things and decoration in shop windows that inspire me or just certain atmospheres like walking on the beach or sitting in a restaurant watching the people around me - these are things that fuel my creative spirit. 


2. JAK VYPADÁ TVŮJ KREATIVNÍ PROCES?

Můj kreativní proces začíná fotografií. Podívám se na barvy a rozhodnu se, které papíry a ozdoby použiji. Barvy papírů a ozdob se většinou podobají tomu, co můžeme vidět na fotce. Vždycky mám po ruce nějaký papír, kam si zapisuji nápady a maluji sketche toho, co bych chtěla vytvořit na layoutu. Když si dám dohromady všechny materiály, začínám skládat všechny různé elementy na layoutu a hýbu věcmi tak dlouho, dokud nejsem spokojená s výsledkem.

What does your creative process look like?
The process starts with the photograph. I look at the colours in the photo and decide which papers and embellishments I'm going to use. The colours of the papers and embellishments often resemble what can be seen in the photo. I always keep scraps of paper with me, where I can write down ideas or draw sketches of things I want to do on a layout. When the materials are all decided on, I start assembling the elements on the layout and move things around until I'm pleased with the result. 


3. VE KTEROU DENNÍ DOBU SE TI NEJLÉPE PRACUJE?

To je určitě večer, kdy je ticho a rodina se odebrala ke spánku. Někdy tvořím velmi brzy ráno v sobotu, když všichni ještě spí.

What hour of the day is the best for creating? 
That's definitely in the evenings when all is quiet and the family has settled down for the night. Sometimes I create things early on Saturday mornings when everyone is still asleep at our place.


4. MÁŠ NĚJAKOU OBLÍBENOU TECHNIKU?

No, to asi nemám. Ráda používám různé techniky jako vrstvení, vytváření vlastních ozdob, sprejování, používání šablon a barev. 

What is your favourite technique?
Well, I don't really have a favourite technique. I like using different techniques like layering, creating my own embellishments, misting, using masks and paint.

5. MÁŠ NĚJAKÝ TIP NA USPOŘÁDÁNÍ SCRAPBOOKOVÝCH POMŮCEK A PRACOVNY? 

Ty nejdůležitější věci pro mou pracovnu jsou - skvělý design, dobře dostupné a snadno otevíratelné, šetřící prostor. Věci, které používám nejčastěji mám co nejblíž tak, abych na ně snadno dosáhla. Používám plastové boxy a krabice k uskladnění mých scrapbookových pomůcek, protože pomáhají udržet materiály v čistotě a bez prachu. Na boxy lepím samolepky s popisky, abych věděla co v nich je. 
Na své scrapbookové projekty používám speciální složky na nedokončené projekty od Cropper Hopper. Dají se do nich dát papíry i ozdoby. Když nedokážu ukončit projekt najednou, všechny materiály prostě nastrkám do složky. To mi hodně pomáhá. 

Do you have any tips on how to store the craft supplies, and tips about creative spaces in general?
The most important things for my storage: great looking, handy & easy to open, space-saving. I keep the things I am using the most right next to my work space to have easy access to them. I use plastic boxes and containers to store my scrapbooking supplies, because they keep the materials clean and free from dust. I put labels on the outside of the boxes to see what's in them. 
For my scrapbooking projects, I like to use page in progress folders (from Cropper Hopper). They hold papers and embellies. When I can't finish a project at once, I put all materials I want to use for the project in the page in progress folders. That's really convenient for me. 


6. TOP 3 PRODUKTY, KTERÉ POUŽÍVÁŠ NEJVÍCE?

1. Sešívačka - někdy jsem prostě moc líná na lepení věcí a sečívačka je tím nejpohodlnějším způsobem, jak připevnit věci na layout. A taky ráda používám její svorky jako extra ozdoby. 
2. Lepící tečky - ty prostě miluji. Můžete s nimi přilepit knoflíky, fotky, ozdoby, dřevěné ozdoby a všechny další věci. Používám je opravdu často. Je to skvělá alternativa k lepidlům a rollerům.
3. Silikonová razítka - miluji je a nikdy jich nemám dost... Co na nich mám opravdu ráda je to, že přesně vidíte, kde tisknete a taky se o tolik lépe skladují než gumoví nebo ty na dřívku..

Top 3 Products you use the most and why?
1. Tacker - sometimes I'm too lazy to glue things together and the tacker is just the most convenient way for me to attach things to a layout. And, I like to use staples as an additional embellishment. 
2. Glue dots - I just love them. You can attach buttons, photos, embellies, wooden veneers and all other things. I'm using glue dots a lot... it's a great alternative to glue or rollers. 
3. Clear stamps - I love them and can't get enough... What I like about them, you can see exactly where you are stamping and they are much more easy to store than rubber stamps on wooden blocks. 

PRACOVNA SANDRY



Podívejte se na další krásnou inspiraci k Sandře na blog - http://mojosanti.blogspot.com nebo instagram http://instagram.com/mojosanti.

4 komentáře:

  1. Ich liebe die kleinen Details auf dem Layout und die Einblicke in Dein Scrapreich.

    OdpovědětVymazat
  2. Thanks Anna, it was great to be guest designer for you. Warm regards, Sandra

    OdpovědětVymazat
  3. Líbí se mi veselá barevnost pracovny...čiší z ní energie.

    OdpovědětVymazat
  4. Just wonderful with all details.
    Best regards, Synnöve

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover